A gránátalmamagok tárolásának titka

Tudjuk, hogy nem a legolcsóbb mulatság, ha gránátalmára éhezünk, de ha néha-néha belefér a büdzsébe, akkor már használjuk ki az utolsó magjáig. Kiderül, hogyan érdemes tárolni, hogy minél tovább bírja.

Ha úgy döntöttél, beruházol egy gránátalmára, mert a régóta megvalósítani kívánt recept előírja, vagy egyszerűen csak imádod, és salátákra, húsokra vagy bármire szórnád, akkor mindenképpen érdemes tudni, hogy mik a legpraktikusabb pucolási és tárolási módjai – a pinkes-pirosas apró gránátalma-magok ugyanis kincset érnek!

A gránátalmamagok tárolásának titka a fagyasztás!

Miből tudod, hogy jót választasz?

Ne aszerint dönts a zöldségesnél vagy a boltban, melyik a legpirosabb kívülről, inkább súlyra menj! Legyen kellőképpen nehéz a kiválasztott darab, nyomásra éppen hogy puha, de feszes héjú, sarkai pedig legyenek kissé szögletesek – ekkor tuti, hogy érett a választottad!

Hogyan pucold meg?

Mondjuk így:

+ PRO tipp a pucoláshoz: viselj kesztyűt és kötényt, mert a gyümölcs leve nem kímél semmit, sem ruházatot, sem a kezeidet. Ezen kívül ajánlatos a cikkelyekre vágott gyümölcsből egy vízzel töltött edényben kifejtegetni a magokat – a héjdarabok felúsznak a felszínre, a magok lesüllyednek.

A kincset érő, de romlékony magvak

A magvak azonban, bármilyen gyönyörűek, lédúsak, kemények és frissen pinkes színűek, olyannyira romlékonyak is, sajnos. Egy gránátalma azon nyomban romlásnak indul, ahogy megbontod a gyümölcsöt, és elkezded kiszedegetni a magjait – a magok erjedni kezdenek, illetve bepenészedhetnek.

Egy bontatlan gránátalma viszont szobahőmérsékleten akár egy hónapig is bírja, hűtőben pedig két hónap is lehet a szavatossága.

Hogy hogyan tarthatod frissen a magokat?

FAGYASSZ!

Ha nem fogyott el minden értékes (és már kiszedegetett) mag a gyümölcsödből, akkor se ess kétségbe, és legfőképpen, ne dobd ki: fagyaszd le!

Terítsd egy sütőpapírra a magokat egy rétegben, és tedd a fagyasztóba, ha pedig megfagytak, egy zárható zacsiban/dobozban tárold őket akár hónapokig is a jégen.

Kiolvasztáskor pedig vedd ki őket, rakd át a hűtőbe egy éjszakára, fogyasztás előtt pedig öntsd le róluk a felesleges levet.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...