A magyarok kedvenc alapanyagát eszik minden nap a görög szigeten, ahol a legtöbb 100 éves él

A görög szigeten gyakran 100 évig is elélnek az emberek, de vajon van olyan étel, melyet minden nap fogyasztanak? Igen!

A görög Ikaria sziget híres arról, hogy kiugróan magas náluk a száz évet megélők aránya. A CNBC nemrégiben egy helyi családot faggatott ki arról, van-e valami titkuk a szigetlakóknak, például az étrendjükkel kapcsolatban.

A magyarok kedvenc alapanyagát eszik minden nap a görög szigeten, ahol a legtöbb 100 éves él

A fokhagyma számunkra sokkal több, mint egy összetevő. Minden nap használjuk, majdnem minden étkezésnél

– meséli a család.

Persze ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a fokhagyma a mediterrán diéta egyik legfontosabb alapanyaga, de népi gyógykészítményekben is használják.

A család elárulta, hogyan használják ők a fokhagymát. Kiderült, hogy szívesen készítenek belőle salátaöntetet és pácokat húsokhoz és zöldségekhez, továbbá tésztákra is szívesen teszik, illetve szószokhoz is felhasználják.

Emellett megosztották megfázás elleni italuk receptjét is, melybe zsálya, hegyi tea, fenyőméz és fokhagyma kerül.

Forrásunk volt.


Még több életmódtipp:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...