Nem elég erősek a fűszereid? Ez a 6 hiba az oka

Fűszerek nélkül, lássuk be, bizony nem sokra mennénk a konyhában. Ebbe az íztelen életbe kóstolhatunk bele olyankor, amikor beütnek az alábbi bakik. De mégis mitől gyengülhetnek a kedvenc ízesítőink? Nézzük meg együtt!

Sorakoznak a polcon a kis üvegcsék, mindegyik valamilyen zöld, sárga, barna port, morzsalékot, keveréket rejt. Elővesszük egyesével, boldogan szagolgatjuk a fűszerek kiszökkenő aromáját, mikor fedelük lekerül, majd ételeinkbe szórva őket, frissességet, hőt, zamatot, karaktert adunk át az alapanyagoknak. Legalábbis így megy ez ideális esetben. Ha azt tapasztaljuk, hogy erőteljesebb szórás után sem kapnak annyi ízt az ételeink, több dologra is elkezdhetünk gyanakodni. Az alábbi listában ezek az okok sorakoznak: mindegyik ludas a fűszerek ízének megfojtásában.

Nézd meg galériánkban, mitől veszíthetnek erejükből a fűszerek!

Néhány fűszeres finomság, amivel tesztelheted a fentieket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a konyhai trükkök is jól jöhetnek később:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek