Így dolgozd fel a legegyszerűbben a fodros kel leveleit

Ősz végétől az utolsó téli fagyok elolvadásáig főzhetünk a különleges fodros kellel – persze ahhoz, hogy ezt megtehessük, előbb fel kell dolgoznunk a kemény szárral rendelkező, bongyor leveleket. A Napi Tipp demonstrálja a technikát… képekkel!

Itthon még nem annyira elterjedt zöldség a fodros kel, pedig azon túl, hogy egészséges is, karakteres ízével kiegészíthet megannyi levest, ragut, de akár reggeli italokba is turmixolhatjuk. Egyszóval kár lenne kihagyni a fodros kel használatát, míg tart a szezon – ne maradjunk le, vegyünk egy nagy csokorral a legközelebbi piacon. Ha pedig megvan, az alább bemutatott technika segítségével dolgozzuk fel. Van benne némi furfang, de azért nem ördöngösség.

Nézd meg galériánkban a fodros kel leveleinek feldolgozási lépéseit!

Receptek, amelyekben felhasználhatod a felszeletelt fodros kelt:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp és trükk vár itt:

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek