Így tisztítsd a főzőlapodat, hogy mindig ragyogjon

A kerámialapot sokkal óvatosabban kell tisztítani, mint a sima gázos főzőlapot. Mutatjuk, hogyan lesz mindig gyönyörűen tiszta, anélkül, hogy romlana az állapota és karcos lenne!

A főzőlap helyes takarítása nem éppen a legkönnyebb feladat, hiszen rengeteg mindenre oda kell figyelnünk, hogy ne sértsük meg a felületet. Megmutatjuk, hogyan tisztítsd meg úgy a főzőlapot, hogy ne okozz kárt benne.

Így tisztítsd a főzőlapodat, hogy mindig ragyogjon!

Azonnal töröld le a cukros mázat!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy csak főzés után takarítják meg a főzőlapot, pedig a kifröccsent étel odatapad, odaszárad, amit sokkal nehezebb eltüntetni a lapról, úgy, hogy ne sértsük meg, ezért érdemes rögtön letörölni egy száraz ronggyal. Ha a folt a főzőkörön található, akkor először kapcsold le a készüléket, várj egy kicsit, amíg lehűl, majd egy puha, nedves ruhával töröld le a szennyeződést.

Soha ne súrold!

Súrolószert és dörzsszivacsot tilos a főzőlapon használni. A legjobb, ha olyan tisztítószivacsot, illetve tisztítószereket vásárolsz, ami kifejezetten ilyen felületekre való.  

Kaparni viszont lehet

A főzőlapra száradt ételmaradékokat távolítsd el egy pengével vagy gittkéssel. Persze ez a művelet sem veszélytelen, és kellő körültekintést igényel, mivel könnyedén megkarcolódhat a felület, de közel sem annyira kockázatos, mint a dörzsölés.

Használj citromot!

Kapcsold be a főzőlapot, hagyd, hogy felmelegedjen, majd várd meg, amíg langyosra visszahűl. Ezután dörzsöld át egy félbevágott citrommal. Várj egy kicsit, hogy a citromsav hasson (ez körülbelül 10-15 perc), majd puha, nedves ronggyal töröld át a felületet.


Még több takarítási tipp:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek