Te is rosszul takarítasz? – 3 takarítási szokás, amit jobb, ha abbahagysz

Tudod, hogy takarítás után még szennyezettebb is lehet az otthonod, mint előtte? Így takaríts, és megelőzheted a fertőzéseket.  

Azt gondolod, a takarításban jóformán semmit sem lehet elrontani? Ezt a 3 tanácsot érdemes neked is megfogadnod, és higiénikusabb lehet a konyhád.

Ne hagyd reggelre a mosatlant!

Akkor se hagyd a mosogatóban a mosatlan tányérokat és edényeket, ha este már a hátad közepére sem kívánod a mosogatást. Azt, hogy az ételmaradék rászáradjon az edényekre, meg tudod előzni azzal, hogy vízbe áztatod, azonban ha nem akarsz megteríteni az éjjeli vacsoravendégeidnek, vagyis a hangyáknak és a csótányoknak, inkább mosogass el. Csótány nem csak ott jelenhet meg, ahol óriási a rendetlenség: elég, ha a háztömbben egyetlen elhanyagolt lakás van, a csótányok a szomszédokat sem fogják kihagyni a látogatásból, ha ételmaradékot szimatolnak, és nehezen távozó vendégek lesznek.

Tudtad?

Ezek voltak a kedvenc konyhai gépeink a Kádár-korszakban

Cseréld rendszeresen a mosogatószivacsot!

Milyen gyakran cseréled a mosogatószivacsodat? Te is azok közé tartozol, akik addig használják a szivacsot, amíg atomjaira nem hullik? Ha nehezen válsz meg a mosogatószivacsodtól, nem árt tudnod, hogy több baktérium lehet rajta, mint a WC- ülőkén. Éppen ezért jó, ha gyakran cseréled a mosogatószivacsot, máskülönben csak a baktériumokat viszed át egyik tányérról a másikra, vagy a mosogatóból a pultra. Arra is figyelj, hogy a mikroszálas törlőkendőket is öblítsd ki minden használat után egy kis mosogatószeres-ecetes vízzel, ugyanis rengeteg szennyeződés telepedhet meg ezeken a konyhai textíliákon is.

Ne használj mindenhez papírtörlőt!

A papírtörlővel itatod fel a felesleges olajat, a kifolyt levest, és az elmosogatott edények szárításához, valamint ablakpucoláshoz is a tekercsből tépsz le egy darabot? Ha minden házimunkához papírtörlőt használsz, pár nap alatt megtelik a szemetes, és miközben szorgalmasan gyártod a felesleges hulladékot, tonna számra veheted az újabb csomagokat. Szerezz be jó nedvszívó anyagból készült konyharuhákat a törölgetéshez - amiket a higiénia érdekében rendszeresen cserélj - , a pultokra pedig használj mikroszálas törlőkendőket. Így nemcsak a környezetedre, hanem a pénztárcádra is vigyázhatsz.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek