Melyik az olcsóbb megoldás, ha sütőben, vagy ha főzőlapon sütjük a húst - mire tippelsz?

Kiszámoltuk, mennyibe kerül a vasárnapi ebéd akkor, ha főzőlapon, és akkor, ha sütőben készítjük el. (x)

Néhány hete arra kerestük a választ, milyen típusú főzőlapot éri megbeszerezniaz új konyhába, vagy akkor, ha lecserélnénk a régit. Most pedig azt próbáltuk meg kiszámolni, mennyibe kerül a vasárnapi ebéd, ha gázon vagy elektromos főzőlapon főzzük a levest, a húst pedig sütőben vagy tűzhelyen készítjük. A menüből a desszert sem maradt ki. Mutatjuk, mi mennyibe kerül:

Figyelem, a fogyasztási értékek csak becsültek! Az értékek számolásához közepes árkategóriájú főzőlapok és sütők fogyasztását, és a Nemzeti Közművek díjszabásait vettük segítségül.

LEVES

Mi mást választhatnánk vasárnapra, mint húslevest? A tyúkhúslevest minimum 120 percig kell főzni. Nézzük, mennyibe kerülne a leves megfőzése, ha egy gáz vagy kerámia főzőlapon készítjük:

  • gáz főzőlap: 65,7 Ft
  • kerámia főzőlap: 87,4Ft

Tudtad?

A Nemzeti Közművek segítségével - Magyarországon egyedülálló módon - egy kézben tarthatod áram- és földgázszolgáltatással kapcsolatos ügyeidet. Modern, ügyfélközpontú 21. századi otthonszolgáltatóként az Nemzeti Közművek gyorsabb, egyszerűbb és kényelmesebb kiszolgálást biztosít. Részletes információért kattints ide!

FŐÉTEL

Főételnek rántott húst választottunk, de nem a hagyományosat, hanem pankomorzsába forgatottat. Ez körülbelül 30 perc alatt sül meg olajban. Kiszámoltuk, mennyibe kerül a sütési folyamat:

  • gáz főzőlap: 19,1 Ft
  • kerámia főzőlap:23,7 Ft

Ha hagyományos módon szeretnéd elkészíteni a rántott húst, de sütőben akarod sütni, akkor ennyi áramot fogyasztana egy középkategóriás villanysütő:95,1 Ft

DESSZERT

Bár már vége a farsangi időszaknak, az egyik legnépszerűbb finomság, amit sütőben és főzőlapon is el lehet készíteni, az a fánk. Ha olajban sütjük, akkor 15 perc alatt készül el.

  • gáz főzőlap: 15,1 Ft
  • kerámia főzőlap: 19,3Ft

Ha sütőben sütjük, akkor a duplájára nő a sütési idő, viszont elkerüljük a zsírszagot. Harminc perc alatt körülbelül 70 forintnyi áramot fogyasztanánk.

Tudj meg többet a Nemzeti Közművekről itt!

Hozzászólások

Pikowoman

Kedves Cikkíró(K)! Egészen pontosan az ilyen számítások alapján készült statisztikákról mondhatta W.Churchill, amit mondott. - nekem is volt régi villanysüt?m, amit nem volt érdemes bef?teni, mert az önmagában rengeteg energiát elvitt, viszont a tetején lév? kerámialap (egybeépítve) még tökéletesen m?ködött. A márkája Siemens volt és nem "általános", mert ugye ilyen nincs - természetesen érdemes újabb, kedvez? energiaosztályú fogyasztókat használni, ha megtehetjük, de maga az edény sem mindegy!!! Márka nélkül a vastag fenek? fazekak, lábosok, serpeny?k a kerámialappal együtt nagyon hatékonyak, csak meg kell tanulni, hogy igen hamar alacsony fokozatra, vagy teljesen ki lehet kapcsolni alattuk f?z?felületet! Pl. rizs megpirít, sóz, kétszeres vízzel felönt, lefed és lezár - szépen megpuhul a saját g?zében egy jó edényben és nyilván nem 3 kg, hanem 20 dkg. - két költözés között albérletben ismeretlen márkájú, de újszer? gázt?zhelyen küzdöttem: ha bekapcsoltam ki kellett szell?ztetni, mert fojtogatóan büdös volt, viszont két helyiséget tökéletesen felf?tött nyáron is! Nem gondolom, hogy ez takarékos lenne.... - tegnap Vicikó tarjáját sütöttem süt?ben (6 gyönyör? szelet - nálam ez négy adag), félid?ben hozzáadtam a köretnek szánt zellerhasábokat is - akkor most mi mennyi? - közgazdászként igen óvnék az olyan "eredményekt?l", amiben nem ismertetjük a pontos mérési módszertant és összehasonlítunk olyan végeredményeket, amiket nem lehet pl. a hagyományos olajban sült fánk és a kétségtelenül finom, de teljesen más kategóriájú süt?ben sült fánk ... - miért nem számoljuk ki azt az el?állított háztartási GDP-t, amit azalatt az id? alatt tudok "termelni", amíg nem állok a t?zhely mellett? :) Kérem ne vegyétek személyeskedésnek, hanem fontoljátok meg azt a pár dolgot, ami hirtelen eszembe jutott, mert hitelteleníti az egész oldalt az ilyen sebtében összedobott iromány. Értem én, hogy PR cikk, de attól még lehet igényes. Emlékezzünk vissza a különböz? gyártók által "kiírt" süti és egyéb f?z?s "versenyekre", mennyi energiát tettünk bele egy-egy versenym? elkészítésébe és publikálásába! Személy szerint én ezt várom a profi újságírástól is!

Törölt felhasználó

BAROMSÁG! Ez így abszulút nem állja meg a helyét. Mármint ez az iromány.

Törölt felhasználó

süt?ben, vagy ha f?z?lapon sütjük ez van el?ször Most pedig azt próbáltuk meg kiszámolni, mennyibe kerül a vasárnapi ebéd, ha gázon vagy elektromos f?z?lapon ez van utána . NA MOST MELYIK ??

Törölt felhasználó

Legalább olvassa el miel?tt valamit ír!

Törölt felhasználó

Bocsánat miután leírt valamit és ide kiírja.

Címlapról ajánljuk

További cikkek