Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fogyókúra csirkemell nélkül

Szerintem a sikeres fogyókúra egyik kulcstrükkje, ha sikerül túllépnünk a natúr csirkemellen. Íme 10 ötlet húsételeink változatosabbá tételére!

Az egyik leggyakrabban alkalmazott étel a testsúlycsökkentés idején a natúr csirkemell salátával. Önmagában ez még rendben is lenne, hisze a csirkemell valóban alacsony energiatartalmú húsrész, bár azért oda kell figyelni, hogy ne cipőtalp keménységűre süssük. A salátával sincs baj természetesen, ott is rengeteg féléből válogathatunk már manapság.

Na de mindennap mégsem lehet ezt enni!

A jó hírem, hogy nem is kell. Akad bőven még olyan húsfajta, amelyből testsúlycsökkentő étrendünkbe illeszthető ételeket készíthetünk – természetesen azért odafigyelve a megfelelő, zsírszegény elkészítési módra is. Ilyen húsrészek pl. a sertéskaraj, sertéscomb, pulykamell, pulykacomb, marhacomb, csirkemáj stb.

Összegyűjtöttem nektek 10 db garantáltan csirkemellmentes húsételt, amelyek adagonként kevesebb mint 300 kcal energia-, és kevesebb mint 20 g zsírtartalmúak.
Próbáljátok ki őket, tegyétek változatosabbá a menütöket! Higgyétek el, jól fog esni!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, zsírtartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

czekuseva
czekuseva Mon, 2015-01-12 21:02

Keves Artemisz! Hozzá szólásából azt a következtetést vontam le,hogy Ön bizonyára VÉRPROFI. Én nem vagyok sem Dietetikus sem profi, csak egy egyszerű mezei háziasszony aki próbál néhány felesleges kilót le faragni . Eddíg egész jól haladok. Nincs zabálás nincs koplalás. Csak egy egyszerű kérdésem lenne! Ha Ön ennyire nem ért egyet az itt található receptekkel, akkor egyáltalán miért látogatja az oldalt? Ha ennyire nem ért egyet akkor miért regisztrált? Csupán csak azért mert így tud hozzászólni? Attól hogy Ön vagy Én vagy bárki más nem ért egyet bizonyos módszerekben azok másoknál még működhetnek! Például én nem étrek egyet a 90 napos diétával vagy a vércsoport diétával vagya a ( Hajrá minden nap fittnes) felszólítással, attól még mások esküdhetnek rá! Nem gondolom hogy minenkinél csak kizárólag ugyan az a módszer működik, mert hála Istennek nem vagyun egyformák!
Üdv. Éva

Artemisz
Artemisz Mon, 2014-08-18 16:26

Kedves Judit!

Hogy mit értek a VALÓDI diéta alatt? Amikor valaki nem egy női divatmagazin helykitöltő, minden szakértelmet nélkülöző cikkecskéje alapján "diétázik". Ezt inkább bohóckodásnak nevezném, mint diétának.

Üdv.
A

Bodon Judit dietetikus
BodonJudit / Bodon Judit dietetikus Tue, 2014-08-19 13:16

Kedves Artemisz! Bár én magam nem olvasom a női magazinok helykitöltő cikkecskéit, :), így nem tudom még mindig, hogy pontosan mire gondol, érdekelne, hogy miért nem fér bele vajon a sertéshús? Vagy a tészta?

Üdv, J.

Artemisz
Artemisz Tue, 2014-08-19 19:16

Kedves Judit!

Akkor definiáljuk, hogy mi a "diéta":

"A diéta fogalma a közhasználatban egyrészt az emésztőszervi megbetegedések során tartandó zsírszegény étrenddel, másrészt a fogyókúrás célzattal követett kalóriaszegény étrenddel kapcsolódott össze. A diéta célja a szervezet megváltozott állapotához igazodó táplálkozás." (Wikipédia)

A tészta -miután lisztből készül- értéktelen, tehát a szervezet számára felesleges és hasznosíthatatlan szénhidrát (amiért zsírként rakódik le rajtunk).
A sertéshúsnak 3x magasabb a zsírtartalma (azon belül a telített zsír szintén), mint a csirkehúsnak, a fehérjetartalma viszont 3x kevesebb...
A diéta lényege, hogy minőségi fehérjét, természetes(!!!) ch-t, a lehető legminimálisabb telített zsírt fogyasszuk, hiszen akkor van értelme…
Természetesen fontos még a megfelelő ásványi anyag és vitaminbevitel is.
Az egyénre szabott, optimális fehérje-ch arány lényege, hogy az izomvesztés minimális legyen, míg a testzsír % (háj) csökkenése minél nagyobb.

Üdv.
A

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-08-15 13:07

VALÓDI diétába nem fér bele sem a tészta, sem a sertéshús. Valamit valamiért.

Egyébként az időszakos diéta (zabálási-koplalási ciklusok váltogatása) nem megoldás, csak a komplex és végérvényes életmódváltás.