A Gerbeaud konyakmeggye és macskanyelve már nem ugyanaz, mint 20 éve, de ez nem feltétlenül baj

Pintér Katalin volt ezen a héten a 24.hu gasztronómiai podcastjának, a Filézőnek a vendége, aki többek között arról is mesélt, hogyan ment végbe a cég és a cukrászat átalakulása, miért nem ugyanolyan a macskanyelv, mint volt, és hogy mit tartogat a jövő.

A Filéző eheti vendége Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. alapítója és tulajdonosa volt. A 24.hu gasztronómiai podcastjában több mindenről is szó esett, többek között a Gerbeaud cég múltjáról és a vezetőváltásról, a családi vállakozások természetéről. Arra is fény derült, hogy miért pont Tokióban és Szöulban nyílt külföldi Gerbeaud, és hogy mit lehetett ezeken a helyeken tanulni. A Filéző legújabb epizódja tele van érdekességekkel.

A Gerbeaud konyakmeggye és macskanyelve már nem ugyanaz, mint 20 éve, de ez nem feltétlenül baj / Fotó: Gerbeaud Café Facebook-oldal

Átadni egy céget

Egy ideje már nem Katalin a Gerbeaud cég vezetője, ezeket a feladatokat átadta lányának, azóta ő foglalkozik az üzlet ügyes-bajos dolgaival. Persze egy ilyen átmenet nem egyszerű és zökkenőmentes dolog, meséli Katalin.

Ahogy mondja, még akkor is, ha családtagnak adja át az üzletet az ember: ez egyszerre sokkal könnyebbé, de sokkal nehezebbé is teszi a feladatot.

Mindemellett az ilyen vezetőváltásokra időről-időre szükség van. „Nem szabad túl sokáig csinálni. Semmit” – állítja a volt cégvezető.

Nem ugyanaz a macskanyelv

De nem az átadás volt az egyetlen kihívás, hanem a régi, nagy nevek felélesztése is. A Gerbeaud cukrászat esetében például igen sok munka kellett ahhoz, hogy a mostani szintre jusson a minőség.

Ahogy Katalin meséli, egyáltalán nem a régi, hosszú ideje ott dolgozó szakemberekkel, sokkal inkább az alapanyagokkal volt probléma. Ez utóbbiak közül nagyon sokat el kellett hagyni, mert nem képviselték azt a minőségi szintet, amit a Gerbeaud a jelenben hozni szeretne.

Az olyan régi klasszikusok eltűnését és átalakulását, mint a macskanyelv, a konyakmeggy vagy téli fagyi sok vásárló és vendég nehezen élte meg. Katalin szerint ezeket a változásokat szépen-lassan kell bevezetni, esetleg edukációval is érdemes társítani.

A fenntarthatóság egy lassú folyamat, de megéri

A nagy átalakulás közepette arra is volt ideje a Gerbeaud cégvezetésének, hogy felmérjék, hogyan állnak a fenntarthatóság terén. Katalin őszintén bevallotta, hogy sajnos a jelenlegi szint még nem a legelőnyösebb.

„Nagyon-nagyon dolgozunk azon és tanuljuk, hogy kell spórolni. Spórolni úgy lehet, hogy drágábban dolgozunk, aztán majd beérik ez és majd aztán egyszer csak sokkal olcsóbban dolgozunk. De azért dolgozunk drágábban, mert sok mindenre oda kell figyelnünk, ami környezettudatos, és az ma még minden drágább a piacon.”

A teljes beszélgetés megtalálható a 24.hu oldalán, érdemes végighallgatni, érdekes dolgok derülnek ki belőle.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Gerbeaud Café Facebook-oldal


Még több izgalmas beszélgetés gasztroarcokkal:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?