„A Padron egy szerelemgyerek, amiben kiteljesedik az életünk egyik fele” – a Padron Tapas és testvérétterme vezetői a 24.hu podcastjában

A spanyol életérzés budapesti megteremtője a Padron Tapas bár, amelynek kalandos múltjáról és izgalmas jövőjéről most Beck Márton üzletvezető és hamarosan nyíló testvéréttermük egyik ötletgazdája, Farkas Gábor meséltek a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

A 24.hu gasztronómiai podcastja, a Filéző ezen a héten a Padron Tapas képviselőit látta vendégül. Beck Márton a tapas bár vezetője, barátja, Farkas Gábor pedig a hamarosan nyíló testvérétterem, a PitPit ötletgazdája. Ők meséltek most az étterem indulásáról, az azt megelőző inspirálódásról és vilgjárásról, illetve a jövőt illető tervekről is. A Filéző legújabb részében életre kel a mediterrán, spanyol életérzés.

„A Padron egy szerelemgyerek, amiben kiteljesedik az életünk egyik fele”

Abszolút családi történet

Ahogy Márton említette, a Padron Tapas története szorosan összekapcsolódik családjának történetével. Gyermekkorában ugyanis nagyon sokat utaztak szüleivel (édesanyja a MALÉV-nál dolgozott), így lehetősége volt sokat látni a világból.

Ezen kívül a családi szemlélet is sokat formált gondolkodásán, Ahogy mondta, édesapja mindig azt vallotta, hogy egy kultúrát a legjobban a gasztronómián keresztül lehet megérteni.

Minden utat a piacokon kell kezdeni, mert a piacokon keresztül lehet a legjobban megérteni, hogyan működik egy város

– idézte fel édesapja szemléletét Márton. Látható tehát, hogy életének meghatározó része volt az utazás és a gasztronómia, már gyerekkorától kezdve.

Spanyol életérzés Budapesten

Spanyolországba kifejezetten sokat utaztak, Márton pedig viszonylag hamar megkedvelte Barcelona városát. Azonban amikor pár évvel később, fiatal felnőttként elkezdtek gondolkozni Gábor barátjával, hogy egy új helyet kéne nyitni az éppen átalakuló Budapesten, még nem ebbe az irányba indultak el.

Első ötletük egy pho levesező volt, ami azonban végül nem valósult meg. A nemzetközi gasztronómia ekkor (2007-2008 környékén) épphogy csak megjelenőben volt Budapesten, és Mártonék úgy érezték, hogy a spanyol ízvilág alulreprezentált a városban.

Ami egy részről érthető, más részről viszont nem annyira. Hiszen a magyar és spanyol konyhák ugyanúgy értékelnek bizonyos alapanyagokat (pl. sertéshús), és a fűszerezésben is vannak rokon vonalak.

Inkább az étkezéshez való hozzáállás az, ami kissé eltérő: a magyar vendégek jobban szeretik a nagy adagokat, ezzel szemben a legtöbb spanyol vendéglátóhelyen a tapas, tehát a kis kísérőfalatok népszerűek.

Ezt eleinte nehéz volt megszerettetni a magyar közönséggel, persze ma már sokkal jobb a helyzet, hiszen a vendégek nagy része megértette, hogy a tapas nemcsak kis falatokat, hanem magát a hangulatot, az élményt is jelenti.

A teljes beszélgetés megtalálható a 24.hu oldalán, érdemes végighallgatni, érdekes dolgok derülnek ki belőle.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több izgalmas beszélgetés gasztroarcokkal:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...