„A Padron egy szerelemgyerek, amiben kiteljesedik az életünk egyik fele” – a Padron Tapas és testvérétterme vezetői a 24.hu podcastjában

A spanyol életérzés budapesti megteremtője a Padron Tapas bár, amelynek kalandos múltjáról és izgalmas jövőjéről most Beck Márton üzletvezető és hamarosan nyíló testvéréttermük egyik ötletgazdája, Farkas Gábor meséltek a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

A 24.hu gasztronómiai podcastja, a Filéző ezen a héten a Padron Tapas képviselőit látta vendégül. Beck Márton a tapas bár vezetője, barátja, Farkas Gábor pedig a hamarosan nyíló testvérétterem, a PitPit ötletgazdája. Ők meséltek most az étterem indulásáról, az azt megelőző inspirálódásról és vilgjárásról, illetve a jövőt illető tervekről is. A Filéző legújabb részében életre kel a mediterrán, spanyol életérzés.

„A Padron egy szerelemgyerek, amiben kiteljesedik az életünk egyik fele”

Abszolút családi történet

Ahogy Márton említette, a Padron Tapas története szorosan összekapcsolódik családjának történetével. Gyermekkorában ugyanis nagyon sokat utaztak szüleivel (édesanyja a MALÉV-nál dolgozott), így lehetősége volt sokat látni a világból.

Ezen kívül a családi szemlélet is sokat formált gondolkodásán, Ahogy mondta, édesapja mindig azt vallotta, hogy egy kultúrát a legjobban a gasztronómián keresztül lehet megérteni.

Minden utat a piacokon kell kezdeni, mert a piacokon keresztül lehet a legjobban megérteni, hogyan működik egy város

– idézte fel édesapja szemléletét Márton. Látható tehát, hogy életének meghatározó része volt az utazás és a gasztronómia, már gyerekkorától kezdve.

Spanyol életérzés Budapesten

Spanyolországba kifejezetten sokat utaztak, Márton pedig viszonylag hamar megkedvelte Barcelona városát. Azonban amikor pár évvel később, fiatal felnőttként elkezdtek gondolkozni Gábor barátjával, hogy egy új helyet kéne nyitni az éppen átalakuló Budapesten, még nem ebbe az irányba indultak el.

Első ötletük egy pho levesező volt, ami azonban végül nem valósult meg. A nemzetközi gasztronómia ekkor (2007-2008 környékén) épphogy csak megjelenőben volt Budapesten, és Mártonék úgy érezték, hogy a spanyol ízvilág alulreprezentált a városban.

Ami egy részről érthető, más részről viszont nem annyira. Hiszen a magyar és spanyol konyhák ugyanúgy értékelnek bizonyos alapanyagokat (pl. sertéshús), és a fűszerezésben is vannak rokon vonalak.

Inkább az étkezéshez való hozzáállás az, ami kissé eltérő: a magyar vendégek jobban szeretik a nagy adagokat, ezzel szemben a legtöbb spanyol vendéglátóhelyen a tapas, tehát a kis kísérőfalatok népszerűek.

Ezt eleinte nehéz volt megszerettetni a magyar közönséggel, persze ma már sokkal jobb a helyzet, hiszen a vendégek nagy része megértette, hogy a tapas nemcsak kis falatokat, hanem magát a hangulatot, az élményt is jelenti.

A teljes beszélgetés megtalálható a 24.hu oldalán, érdemes végighallgatni, érdekes dolgok derülnek ki belőle.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több izgalmas beszélgetés gasztroarcokkal:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...