Ilyen „élmény” volt vendéglőben enni a 90-es években
Hajlamosak vagyunk szidni a kádári konyhát, a mesterségesen megteremtett „magyaros” fogásokat. De azért van bennünk édes nosztalgia is.
Pákozdi NóraHajlamosak vagyunk szidni a kádári konyhát, a mesterségesen megteremtett „magyaros” fogásokat. De azért van bennünk édes nosztalgia is.
Pákozdi NóraRossz hírünk van azok számára, akik sok éttermezést és szállodázást terveztek idénre, ugyanis jelentős áremelkedésre számíthatunk.
NosaltyTéli szezon, kinn hideg van, és sűrűsödnek a programok: céges és családi vacsorák, összejövetelek, ünnepi alkalmak, iszogatások. Vajon mennyit járnak a magyarok étterembe télen?
Nosalty„Kis adagokat adunk, mi tapas étterem vagyunk, úgynevezett ’small plate’ rendszerben gondolkozunk.” Hoppá, ez az étterem más lesz, mint amit megszoktunk!
NosaltySzükség van az éttermek menülapjain a képes illusztrációkra? Ugye ezt már inkább elfelejtjük?
NosaltyAz elmúlt években teljesen megváltozott az éttermezős-kultúránk: a koronavírus megbénította a vendéglátást és a pillanatnyi közeli kapcsolódásokat, majd az árak égbe törése, az éttermek jogos, ám drasztikus áremelése vetette vissza a kedvet. És itt van még valami, amivel nem tud mit kezdeni a vendég: bár se szeri se száma például az ázsiai vagy olasz éttermeknek, a klasszikus magyar vendéglők még mindig nem árasztják el az országot.
NosaltyKisebb haladékot kapnak egyes vendéglátóegységek, így egyelőre csak azok izgulhatnak, akiknek 2022-es árbevétele elérte a kormány által meghatározott összeget.
NosaltyHa tovább folytatódik ez a tendencia, akkor a közeljövőben további vendéglátóhelyek húzhatják le a rolót...
NosaltyA vendéglátásban dolgozók is nagyon háklisak tudnak lenni egy két dologra, nézzük, melyek azok a szokások, amiktől a falra másznak.
NosaltyMostantól egy 10 év alatti sem lépheti át a Nettie’s House of Spaghetti étterem küszöbét, ennek az oka pedig kitalálható.
NosaltyAttól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.
HirdetésKülönleges megoldással vették fel a küzdelmet az elszálló energiaárakkal a győri Komédiás étteremben. Új, rezsibarát étlapjuk lehet a megoldás a válságban?
NosaltyA mennyei halas ételeket kínáló étterem a jövő év elején sajnos bezárja kapuit. A bisztró a halimádók egyik kedvenc budapesti helyének számított.
NosaltySok évtizedes, fáradhatatlan munkájáért életműdíjjal jutalmazták Bíró Lajos séfet. A Kőrösi Csoma Sándor díjak a turizmus-vendéglátás terén az egyik legmagasabb állami elismerésnek számítanak.
NosaltyA biohekkelés nem valami új technológiai hóbort, hanem különböző, az ember természetes testi folyamataira ható módszerek gyűjtőfogalma. Valójában már régóta létezik, sőt, könnyen lehet, hogy te is próbáltad már valamilyen formáját.
Kremmer MagdiDucira töltjük a tésztákat, zöldségeket, húsokat és sütiket, hogy duplán jóllakhassatok ezen a héten! Természetesen minden napra három fogás jut, ahogy szokott: leves vagy előétel, főétel és desszert is vár rátok. Ja, és vasárnapra anyák napi menüvel készülünk!
NosaltyTudjuk, hogy olcsó, természetes, kemikáliamentes, és millió meg egy helyen bevethető, ha az otthoni takarításról van szó, de nem minden felület tűri jól a szódabikarbónát. Otthon Tippünk következik:
NosaltyEzek a gyönyörű megjelenésű, rózsaszín virágú díszfák és díszcserjék pompázatossá varázsolják a kerted hangulatát.
Meghozzuk az étvágyatokat, ha eddig nem voltatok éhesek, mert ezek az irtó guszta krumplis-húsos receptek magukért beszélnek!
A mai menüben egyáltalán nem mindennapi fogások szerepelnek.