vendéglátás

Klasszikus magyar vendéglők, hol vagytok?

Az elmúlt években teljesen megváltozott az éttermezős-kultúránk: a koronavírus megbénította a vendéglátást és a pillanatnyi közeli kapcsolódásokat, majd az árak égbe törése, az éttermek jogos, ám drasztikus áremelése vetette vissza a kedvet. És itt van még valami, amivel nem tud mit kezdeni a vendég: bár se szeri se száma például az ázsiai vagy olasz éttermeknek, a klasszikus magyar vendéglők még mindig nem árasztják el az országot.

Nosalty

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

Itt ehetsz háztáji csirkepaprikást a belváros nyüzsgő szívében

Budapest belvárosára nem feltétlenül gondoltunk úgy, hogy ott megtalálhatjuk a vidék legzamatosabb ízeit. Eddig. A Tati novemberi megnyitásával azonban minden megváltozik: az étteremben az élet lelassul, az autózaj eltűnik, nem marad más, csupán a természettel egy ritmusban változó étlap, azon pedig a legistenibb aromák, textúrák és színek.

Nosalty

Íme a Michelin Guide által díjazott magyar éttermek teljes listája

2022. november 3-án megtartotta díjátadó eseményét a Michelin Guide, amelynek keretében rengeteg magyar étterem kapott elismerést. A világ vezető étteremkalauza most először utazta be az egész országot, hogy minden kis eldugott ékszerdobozt megtaláljon és felvegyen a listára. Ezáltal a fővároson kívül a magyar vidék és annak zseniális vendéglátóhelyei is beléphettek a rivaldafénybe, ami azt is jelenti, hogy kis hazánk még nagyobb nevet szerezhet magának a nemzetközi gasztronómia világában.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek