vendéglátás

7 ravasz trükk az éttermektől, ami miatt több pénzt költesz

Egy kis kalandra invitálunk. Belépünk egy étterembe: bejárat, székek, asztalok, pult, berendezés. Ennyit látunk csak azonban? Lehetséges. Sok helyen azonban – tudatosan vagy kevésbé – élményelemek sorával élnek annak érdekében, hogy minél többet költsünk éttermi vendégként, sőt vissza is vágyjunk az adott helyre.

Nosalty

„Örökségünk az Újházi, Újházi Ede után, velünk van a palócleves,...

Egy legenda, ami most nagyon elemében van. A Gundel Étteremben jártunk egy nyári délutánon, hogy újraéljük mindazt az élményt, amit Gundel Károly anno még 6700 négyzetméterre álmodott meg. A kert ugyan mára jóval kisebb, ez nem vesz el az értékéből, így is tágas. A „Gundel mindenkié” mondat helyére került és a mitikus vendéglő visszatért az eredeti hitvalláshoz és elérhetőséghez.

Nosalty

Nagy változás következik a vendéglátóhelyek minősítésében

2017 óta június 18-án ünnepeljük a Fenntartható Gasztronómia Napját. A kezdeményezést öt évvel ezelőtt az ENSZ, a FAO és az UNESCO indította útjára. Nem véletlen, hogy épp ezt a napot választotta a hazai fenntartható étkezést és vendéglátást népszerűsítő Felelős Gasztrohős Alapítvány, hogy elindítsa megújított Fenntartható Vendéglátóhely minősítését. A sajtótájékoztatóra a legújabb fővárosi rendezvényhelyszínén, a margitszigeti Kristály Színtérben került sor, ahol a vendéglátóhelyek megkapták minősítéseiket és díjaikat, valamint lehetőségük volt a jelenlegi helyzetet is értékelni.

Nosalty

Már csak egy hét, és fény derül a legjobb magyar...

2005 óta minden évben sor kerül Magyarország egyik legnívósabb gasztronómiai díjátadójára, az Audi Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálára. Az idei eseményig már csak egy hetet kell várnunk, a várakozás végén pedig megtudhatjuk, hogy milyen minősítést kaptak a magyar éttermek az Audi kiadványában, a Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban.

Nosalty

4 országot kóstolhatsz végig útlevél nélkül, ha Szlovéniába utazol

Viszonylag szerencsés ország vagyunk, legalábbis abból a szempontból biztosan, hogy ilyen sok szomszédunk van, akiknek kultúráját, gasztronómiáját és városait karnyújtásnyira tudhatjuk magunktól. Persze ez egyben azt is jelenti, hogy nem mindig tudjuk, merre induljunk. A bőség zavarát most segítek feloldani, és mutatom a kiszemelt célt: irány délnyugat, irány Szlovénia!

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

További cikkek