Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért van az, hogy nőként bizonyos testrészeidre hízol először

Bármilyen kiábrándító, a férfiak máshogy – jellemzően gyorsabban – fogynak, mint a nők. Nálunk a genetika és az anyagcsere számít leginkább.

Biztosan te is észrevetted már, hogy ha hízol, először a hasad lesz nagyobb, esetleg rögtön minden a combodra megy, vagy azon szerencsések közé tartozol, akik mellre veszik fel először a plusz kilókat – mindegy, hogy melyik táborba tartozol, mindenkinek van egy-két testrésze, ahová először felkúszik a zsír, és ahonnan a legnehezebben is megy le.

Ha fogyni szeretnél, sajnos nem lehet egyetlen testtájékra koncentrálni, de azért vannak olyan testrészek, amikről nőként könnyebben olvad le a felesleg, mint másokról.

Alapvető egyenlőtlenség a férfiak és a nők között, hogy másfajta zsírt pakolunk fel magunkra, és máshová is hízunk, hiszen nekünk, nőknek, alapvetően a gyerekek kihordása és megszülése a test célja, míg a férfiaknál megmaradtak a mamutüldöző beállítások. Kutatások kimutatták, hogy a nők elsősorban bőr alatti zsírt szednek magukra, ami – nevéből is kiderül – a bőr alatt található, ez adja a nőies formákat, és ez az oka annak, hogy a nők nagyjából egyformán fogynak az egész testükről, kivéve a csípő és a combok tájékáról.

A férfiak ezzel szemben könnyen adják le a felesleget, és először hastájékról fogynak.

Az azonban, hogy hová hízol, és honnan fogysz először, nagyrészt a genetikádon, a hormonokon és az anyagcseréden múlik. Ezért van az, hogy ugyanattól az étrendtől és mozgásformától lehet, hogy máshogy kezdesz el formásodni, mint a barátnőd, aki azt a diétát és mozgástervet követi, mint te.

Néhány szakértő szerint jellemző lehet, hogy az a testrészed, ahová először hízol, diéta és mozgás során először kezd el fogyni is: így ha mellre megy fel a felesleg, először azt veszíted el, ha egészségesebb életmódra kapcsolsz, de ha hastájékra hízol elsősorban, akkor ott fog meglátszani a változás.

De mi a helyzet azokkal a makacs kilókkal csípő- és combtájékon?

Ez, ahogy már korábban is említettük, a tested első számú biológiai feladatából adódik: bármennyire antifeministán hangzik is, a női test arra lett kitalálva, hogy a fajfenntartás szempontjából minél hosszabb ideig készen álljon egy gyerek kihordására. A csípő- és combtájéki felesleg garantálja, hogy a szervezetben legyen elég ösztrogén, ami egy olyan hormon, amely szükséges a termékenységhez.

Ahogy idősödsz, a felesleges kilók először a hasad tájékára kúsznak majd fel, és onnan is mennek le a legnehezebben, méghozzá azért, mert menopauza során lecsökken az ösztrogénszint a szervezetedben.

Szóval, az igazság az, hogy a genetikán kívül a hormonjaid és az anyagcseréd mondja meg, hová hízol, és honnan fogysz először – egy adott testrészről nem lehet konkrétan fogyni sem, ha egyszer ott tartja meg a leginkább a tested a zsírmennyiséget. Annyit tehetsz, hogy felpörgeted az anyagcserédet, és várod, hogy az egész testedről lemenjen a felesleg.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!