Ezeket eszi György herceg és Sarolta hercegnő az iskolában

Nem a klasszikus menzás ételeket kapják, annyi biztos!

A menzás fogásokat nehéz kiverni a fejünkből, az iskolai étkezésekről szinte mindenkinek van egy kedves története. Volt olyan gyerek, aki a buktát, más a piskótát várta ebédidőben. Nos, György hercegnek és Sarolta hercegnek ilyen hétköznapi finomságokban nincs részük, neki a származásuk mellett az étkezéseik is előkelőek.

A cambridge-i herceg és hercegnő aa londoni Thomas's Battersea magániskola tanulói. A szülők évente 19 ezer fontot (kb. 7,3 millió forintot) fizetnek, hogy gyerekeik a lehető legjobb oktatásban és ellátásban részesüljenek, ahogy az egy trónörököshöz egyébként is illik. Az étlapot elnézve, György és Sarolta királyi bánásmódban részesülnek.

Tízóraira minden nap friss gyümölcsöt és a legfinomabb pékárukat kapják, az ebéd pedig friss kenyérrel és levessel indul. Hétfőnként általában csirke van, de nem egy hagyományos rántotthús, hanem szigorúan szabad tartású csirkéből, frissen készült főétel, póréhagymás, leveles, sós lepénnyel. A halimádóknak lazacos Wellingtont, míg a vegetáriánusok sült haloumi sajtot és grillezett zöldségeket is választhatnak. A menzán gondolnak a glutén- és laktózérzékenyekre is.

A többi napon sem lehet ok panaszra. György és Sarolta bátran fogyaszthat autentikus bolognait, japán csirke katsu-t, friss tőkehalat vagy falafelt.

A desszertről se feledkezzünk meg! A kis herceg és hercegnő minden nap kap valamilyen finomságot, például frissen sült kekszet bogyós gyümölcsökkel, vaníliás fagyival megkoronázott csokis-céklás tortát vagy valamilyen gyümölcsturmixot. Nem hangzik rosszul, igaz?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

via TasteOfHome

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek