Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt élnek a brit királyi család tagjai - kikhez költöznél be?

Tudod, mit nevez otthonnak Harry herceg és Meghan Markle? Hova érkezik haza Vilmos és Kate? Nézd meg, hol élnek a királyi család tagjai!

A királynő és Edinburgh hercege már régóta a Buckingham palotában él, azonban nem ez az egyetlen hely, amit az otthonuknak nevezhetnek. Időnként Sandringham, Windsor és Balmoral városában lévő rezidenciájukba is hazatérnek. De hol él a királyi család többi tagja?

Harry herceg és Meghan, Frogmore-ház, Windsor

A házasságuk első évét a Kensington palota területén, a  Nottingham-házban élték, majd Sussex hercege és hercegnője beköltözött a Frogmore-i új otthonukba, Windsorba. A rezidencia a Windsor's Home Park területén található, közel az esküvői fogadás helyszínéhez, a Frogmore-házhoz, és átfogó felújítási munkálatokon ment keresztül a pár első gyermekének születése előtt.

Erzsébet királynő és Philip herceg, Buckingham-palota

A királynő és Edinburgh hercege 1952-ben költözött a Buckingham-palotába, Erzsébet apja IV. György király halálát követően. A palota a mindenkori uralkodó hivatalos londoni otthonaként szolgál azóta, hogy 1837-ben Viktória királyné ide költözött. A palota északi apartmanjaiban él Erzsébet királynő és Philip herceg, míg a felsőbb emeletek északi és a keleti oldalában lévő szobákat a királyi család többi tagja foglalja el. Károly herceg és Andrew herceg is a Buckingham-palotában született.

Károly herceg és Camilla, Clarence-ház

Wales hercege és Cornwall hercegnője a Clarence házat tartják hivatalos londoni tartózkodási helyüknek. A ház korábban – akkor még – Erzsébet hercegnőnek és Edinburgh hercegének volt az otthona, majd amikor Erzsébet királynő lett, az anyja költözött be, és 1953-tól, haláláig 2002-ig itt élt.

Károly herceg alapos felújítási munkálatokat végeztetett, mielőtt a Clarence-házba költözött volna, de néhány szobát meghagyott olyannak, mint amikor az anyja ott élt. A királyi rezidencia irodaként is szolgál Charles személyzete számára, míg a ház fő szobái fogadásokra, és az Egyesült Királyság hivatalos látogatóinak elszállásolására szolgálnak.

William és Kate, 1A apartman, Kensington-palota

Cambridge hercege és hercegnője 2017 nyarán költözött be az 1A apartmanba a Kensington-palotában, épp akkor, amikor a fiúk, György elkezdte az iskolát, és Charlotte hercegnő óvodás lett. A londoni rezidencia a Hyde Parkra néz, és egykor Margaret hercegnő, valamint férje, Lord Snowdon otthona volt.

William és Kate otthonának 5 fogadószobája és 3 hálószobás lakosztálya van öltözőkkel, fürdőszobákkal, valamint egy éjjel-nappal nyitva tartó bölcsőde a legkisebb fiúknak, Louis hercegnek. A személyzet részére 9 hálószoba, 4 fürdőszoba, 2 konyha és két nappali áll rendelkezésre. Ezen kívül van egy fallal körbekerített kert is, ahol a gyerekek játszhatnak.

Andrew herceg, Royal Lodge, Windsor Great Park

Andrew herceg 2004-től él a 30 szobás Royal Lodge-ban, a Windsor Great Parkban, ami korábban az anyakirályné Windsor-i otthona volt. Azóta a Royal Lodge is jelentős felújításokon esett át, kialakítottak egy fedett uszodát, és itt rendezték meg Andrew herceg és korábbi felesége, Sarah Ferguson legfiatalabb lányának, Eugene hercegnő esküvői fogadását is.

Edward herceg és Wessex grófnője, Bagshot Park

A Wessex grófja és grófnője kétlaki életet élnek: hol Londonban, a Buckingham-palotában található apartmanjukban, hol a Surrey-i Bagshot Parkban töltik az idejüket. Edward herceg 1998 óta él itt, 1 évvel azelőtt költözött be, hogy Sophie-val összeházasodtak – addig bérelte a hatalmas ingatlant.

Eugenie hercegnő és Jack Brooksbank, Ivy-ház, Kensington-palota

Eugenie hercegnő és Jack Brooksbank a Kensington-palotában található az Ivy-házba költöztek, miután 2018 elején bejelentették a házasságukat.

Beatrice hercegnő, Szent Jakab-palota

Annak ellenére, hogy a hercegnő ideje nagy részét New York-ban tölti, Beatrice hercegnőnek Londonban is van egy otthona, a Szent Jakab-palotában. Házasságáig testvére, Eugene hercegnő is itt élt.

Anne hercegnő, Gatcombe-park

Anne hercegnő idejének nagy részét a Gloucester-i Gatcombe-parkban tölti, de van egy londoni otthona is a St James-palotában. A hercegnő vidéki birtokán él lánya, Zara Tindall és férje, Mike, valamint 2 lányuk is. A királyi rezidenciát eredetileg a királynő vásárolta meg esküvői ajándékként a lányának és az akkori férjének, Mark Phillipsnek, 1977-ben.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapfotó: James Devaney / Contributor / Getty Images

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!