Ezek voltak az első ételek, amiket megtanultunk főzni - ti mivel remekeltetek kezdőként a konyhában?

Húsleves, pörkölt vagy rizsfelfújt - nektek mi volt az első étel, amivel lenyűgöztétek a családot, barátokat? Mutatjuk, hogy mi milyen finomságokkal kezdtünk a konyhában.

Ahogy a legtöbb ember, úgy a szerkesztőség tagjai sem profi szakácsként születtek. Sokan voltunk például kollégisták, amikor nem volt lehetőségünk főzni, és olcsón kellett megoldani az ebédeket. Vannak olyanok is a szerkesztőségben, akiket néhány éve még nem érdekelt a gasztronómia. Aztán persze jöttek az első szárnybontogatások, és ma már jobbnál jobb ételeket főzünk. De mivel kezdtük a "főzőkarrierünket"? Szerkesztőségünk néhány tagja most elárulta, mi volt az első étel, amit egyedül főzött, és nagy sikert aratott vele a családnál, barátnál, barátnőnél. Nektek mi volt az első tuti receptetek?

Gréti

„13 éves voltam, amikor az első rizskochomat készítettem, és nagyon finom lett.” Gréti azóta a rizsfelfújt rengeteg változatát kísérletezte ki, ez az egyik kedvence:

Csilla

Csilla a húslevesfőzéssel kezdte a konyhában. Még őt is meglepte, mennyire jól sikerült neki elsőre ez a hagyományos étel.

Dávid

„Először pestós tésztát készítettem, talán egy randira. Bár üveges pestóból készült a vacsi, de büszke voltam, hogy nem főtt szét a tészta, és sikerült egy kis sajttal és koktélparadicsommal még gusztusosabbá tennem az egészet.”Réthly Dávid azóta már nem vásárol bolti pestót, inkább maga készíti el, mert ez is házilag készítve a legjobb:

Gábriel

„Kb. 20 éves voltam, amikor elkezdtem főzni. Már akkoriban is nagyon leveses voltam. A krémlevesek mellett a tárkonyos csirkeraguleves volt az első, amiért sok dicséretet kaptam.”

Zsófi

Zsófi sosem volt a bolti chilis bab híve, ezért nagyon korán megtanulta az eredeti receptet. Máig ez az egyik kedvence!

Norbi

Egy egyszerűnek tűnő étel, de annyira mégsem az, mert azért van vele macera. Norbi elsőként kaszinótojást készített, amit azóta is imád.

Petra

Petra gyakran készített tiniként brownie-t az osztálybulikra. Akkoriban talált egy tuti receptet, amit sajnos elvesztett, és azóta sem találja. Többször megpróbálta újraalkotni az akkori sütit, de egyik változat sem volt olyan.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek