A szerkesztőség gyerekkori kajatraumái - a beleerőltetés módszere márpedig nem működik!

Úgy döntöttünk, most az oviban, suliban vagy otthon átélt ételtraumákat szedjük szanaszét. Ezeket nem bírtuk elviselni kicsiként - és sokan még ma se. 

Őszintén szólva nekem a gyerekkorom egyértelműen NEM az evés égisze alatt telt - abszolút nem érdekelt a kaja úgy kb. 13-14 éves koromig, kákabelű voltam, évekig 21 kiló, később 24, de az se moccant évekig, alig ettem - azután viszont bekapcsolt az imádat, és ez kitart a mai napig.Innen már csak egy lépés volt visszagondolni a kiskori traumákra, amiket a bölcsi-ovi-sulimenza triója okozott - hiába nem voltunk válogatósak, azért a gyerek általában fejletlen, kényesebb, még alakuló ízlése nem mindent fogad be, és ezen a belénk erőltetett főzelék semmit sem segít.

Végigkérdeztem a szerkesztőséget, mivel álltak finoman szólva hadilábon, ezek a válaszok:

"Tejeskávé az oviban. Azt a bőrt a tetején nem bírtam, mindig drukkoltam, hogy a dadus nehogy az én bögrémbe merje. Ja meg a tökfőzelék pörkölttel, na annak az állaga. És a lekváros kenyér vajjal. Amikor összekeverték a kettőt."

/Andris - főszerkesztő

"Pacal, körömpörkölt szaga otthon - mai napig kísért. A szaftjukat egy ideje már meg tudom enni, kenyérrel. Ja meg emlékszem, hogy a konyhásnéni a suliban csupasz kézzel dobta a tányérunkra a csalamádét." (röhög)

/Gréti - szerkesztő

Recept itt!

"Utáltam, hogy a napköziben mindig tonhalas kenyeret adtak" - hozzátenném, hogy Kodi a legfiatalabb nálunk, a kétezres évek elején volt napközis, mi nyilván egy emberként kezdtünk sikítva irigykedni erre az idézőjeles panaszra.

/Konrád - szerkesztő

"A traumám a csirkecomb. Egyszer anyukám azt mondta, nem állhatok fel, amíg nem tüntettem el a főtt csirkecombot a tányéromról. Sötétedés után talált rám, ugyanott ültem. Nem ettem meg. Mivel szót fogadtam, és tényleg nem álltam fel, megkegyelmezett."

/Rami - social media és marketing manager

"Nagyi mindig csinált reggel kakaót. Ha volt rajta föl, nekem végem volt."

/Kaba - grafikus

Recept itt!

"Nekem szubjektív, azóta is tartó traumám a sárgaborsófőzelék, amit bölcsiben Pipi néni belém erőltetett. Ez az egyetlen emlékem onnan. Eleve rossz evő voltam, és ezt azóta sem bírom megenni. Szuperül tükrözi, milyen jó módszer is volt ez. A másik nálam is a föl volt a tejeskávén, kakaón, cukros tejen (!), annál nincs rosszabb, máig se. De ha máj, kapros tökfőzelék vagy vadas volt, azért sem repestem. Tipikusan olyan ételek, amiket felnőttként viszont már imádsz."

/Juci - szerkesztő, újságíró

Katt a receptért!

"Gomba. Anyukám szerintkihánytam egyszer kiskoromban, csak azért, mert túl sokat ettem belőle. De azóta sem eszem meg, csak nyersen" - igen, NYERSEN.

/Noya - sales vezető

"Kizárólag a csokis piskótát, a paradicsomos spagettit, a mákos tésztát és a húslevest ettem meg. De a Nosalty óta persze alaposan kibővült a lista :) "

/Ági - vezérig.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?