Ez a vérbeli nyári íz kapta idén a Balaton Fagylaltja címet

100%-ban balatoni, üde, nyárias íz lett idén a Balaton Fagylaltja cím boldog tulajdonosa.

A 13 nevezett cukrászdából másodszorra nyerte el a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó a Balatoni Turizmus Szövetségtől a Balaton Fagylaltja címet 2020-ban. A nyertes finomság idén nem más, mint a LEVENDULÁS KAJSZIBARACK!

Íme a győztes:

A győztes levendulás kajszibarack

A versenyt hetedik alkalommal indították, és a nyertes mellett három különdíjas is született: a balatonszemesi Margaréta Fagyizó ZabSzemes fagyija, a veszprémi Völgy Fagyizó Tök Jó Fagyi nevű sós, tökmagos-vaníliás desszertje és a balatonboglári Tejvirág Fagylaltozó Balaton forró csókja fantázianevű, málnás-chilis fagylaltja örülhet a díjnak - írja a WeloveBalaton.

Fekete Tamás, a zsűri elnöke elmondta, hogy bár idén a járvány miatt csak júniusban rendezték meg a versenyt, a minőségi fejlődés kézzel fogható volt.

Ha házi fagyit készítenél:

"Márton Sándor, a győztes balatonfüredi fagyizó tulajdonosa azt mondta, letisztult ízű fagylaltot készített, kevés cukorral, amiben jól érzékelhető a környékbeli gazdáktól származó gyümölcs, és ehhez simul finoman, nem tolakodóan a levendula, ami szintén a közelből származik" - írja a veol.hu.

Gratulálunk a győztesnek!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?