Ez a vérbeli nyári íz kapta idén a Balaton Fagylaltja címet

100%-ban balatoni, üde, nyárias íz lett idén a Balaton Fagylaltja cím boldog tulajdonosa.

A 13 nevezett cukrászdából másodszorra nyerte el a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó a Balatoni Turizmus Szövetségtől a Balaton Fagylaltja címet 2020-ban. A nyertes finomság idén nem más, mint a LEVENDULÁS KAJSZIBARACK!

Íme a győztes:

A győztes levendulás kajszibarack

A versenyt hetedik alkalommal indították, és a nyertes mellett három különdíjas is született: a balatonszemesi Margaréta Fagyizó ZabSzemes fagyija, a veszprémi Völgy Fagyizó Tök Jó Fagyi nevű sós, tökmagos-vaníliás desszertje és a balatonboglári Tejvirág Fagylaltozó Balaton forró csókja fantázianevű, málnás-chilis fagylaltja örülhet a díjnak - írja a WeloveBalaton.

Fekete Tamás, a zsűri elnöke elmondta, hogy bár idén a járvány miatt csak júniusban rendezték meg a versenyt, a minőségi fejlődés kézzel fogható volt.

Ha házi fagyit készítenél:

"Márton Sándor, a győztes balatonfüredi fagyizó tulajdonosa azt mondta, letisztult ízű fagylaltot készített, kevés cukorral, amiben jól érzékelhető a környékbeli gazdáktól származó gyümölcs, és ehhez simul finoman, nem tolakodóan a levendula, ami szintén a közelből származik" - írja a veol.hu.

Gratulálunk a győztesnek!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!