Házi fagyi 2 hozzávalóból, gép nélkül!

Egy zseni módszer, amellyel könnyedén készíthetsz fagyit házilag, és kedvedre variálhatod még az ízesítéseket is!

A klasszikus főzött fagyi csak géppel kifagyasztva az igazi. De létezik egy módszer, amellyel hasonlóan habos, könnyű és legalább olyan finom nyalánkságot készíthetünk, és nem kell hozzá semmilyen drága kütyüt beszereznünk.

A recept a következő: végy 475 ml hideg habtejszínt, és verd kemény habbá. Adj hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és forgasd bele. Ízesítsd, ahogy csak szeretnéd! Adhatsz hozzá pürésített gyümölcsöt, csokit vagy karamellszószt. Rakd fagyasztóval kompatibilis edénybe, fóliával fedd be, és tedd legalább hat órára a mélyhűtőbe. Utána kanalazhatod is!

Mindehhez van egy videós segítség, aztán indulhat is a fagyigyártás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.