5 étel, amitől a szüleink gyerekként gyakran eltiltottak

Fagylalt, cukorka, csokoládé - téged melyiktől tiltottak a szüleid? Összegyűjtöttük, milyen finomságokat vontak meg tőlünk, hogy ne legyünk rosszul vagy betegek.

1. Fagylalt

Nyáron nem csak a felnőttek, a gyerekek is imádják a jégkrémet és a fagylaltot. Elég volt azonban egy kis torokfájás, és a szüleink rögtön eltiltottak minket tőlük. Ha ehettünk, akkor is mértéket kellett tartani, de ahogy cseperedtünk, úgy nőtt a választható gombócok száma.

2. Csípős paprika

A csípős ételek fogyasztása nem ajánlott a gyerekeknek. Tapasztalat, hogy a legtöbb gyerek nem is szereti a csípős, túl fűszeres dolgokat. Nálunk a szerkesztőségben is vannak azonban olyanok, akik már gyerekként is oda voltak a pikánsabb fogásokért, amik gyakran kétszer csíptek, és okoztak gyomorbántalmakat.

3. Nyalóka

"Kislányom, kisfiam ne egyél annyi nyalókát, mert lyukasak lesznek a fogaid!" - valószínűleg sokan hallottak hasonlóakat gyerekként. Szüleink nem tudtak minket teljesen eltiltani a különböző édes nyalókáktól és cukorkáktól, de a fogaink épsége érdekében muszáj volt némi szigort gyakorolniuk.

4. Kókuszgolyó

Mi volt a baj a kókuszgolyóval? Csak annyi, hogy a szüleink a legtöbbször nem aromát, hanem rumot (vagy inkább rumutánzatot) használtak a kókuszgolyóban. De más alkoholos sütik is tiltólistán voltak. Gyerekként tehát maradt a többi süti.

5. Csokoládé

A cukorkához és a nyalókához hasonlóan a csokoládé is gyakran került tiltólistára, egyrészt a cukortartalma, másrészt a kakaótartalma miatt. A szülők szerint, ha túl sok csokit eszünk, akkor székrekedésünk lesz. Szerencsére a csokitól sem tiltottak el minket teljesen, de a mértéktartás ebben az esetben is fontos volt.

via GIPHY

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!