Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 étel, amitől a szüleink gyerekként gyakran eltiltottak

Fagylalt, cukorka, csokoládé - téged melyiktől tiltottak a szüleid? Összegyűjtöttük, milyen finomságokat vontak meg tőlünk, hogy ne legyünk rosszul vagy betegek.

1. Fagylalt

Nyáron nem csak a felnőttek, a gyerekek is imádják a jégkrémet és a fagylaltot. Elég volt azonban egy kis torokfájás, és a szüleink rögtön eltiltottak minket tőlük. Ha ehettünk, akkor is mértéket kellett tartani, de ahogy cseperedtünk, úgy nőtt a választható gombócok száma.

2. Csípős paprika

A csípős ételek fogyasztása nem ajánlott a gyerekeknek. Tapasztalat, hogy a legtöbb gyerek nem is szereti a csípős, túl fűszeres dolgokat. Nálunk a szerkesztőségben is vannak azonban olyanok, akik már gyerekként is oda voltak a pikánsabb fogásokért, amik gyakran kétszer csíptek, és okoztak gyomorbántalmakat.


3. Nyalóka

„Kislányom, kisfiam ne egyél annyi nyalókát, mert lyukasak lesznek a fogaid!” – valószínűleg sokan hallottak hasonlóakat gyerekként. Szüleink nem tudtak minket teljesen eltiltani a különböző édes nyalókáktól és cukorkáktól, de a fogaink épsége érdekében muszáj volt némi szigort gyakorolniuk.

4. Kókuszgolyó

Mi volt a baj a kókuszgolyóval? Csak annyi, hogy a szüleink a legtöbbször nem aromát, hanem rumot (vagy inkább rumutánzatot) használtak a kókuszgolyóban. De más alkoholos sütik is tiltólistán voltak. Gyerekként tehát maradt a többi süti.

5. Csokoládé

A cukorkához és a nyalókához hasonlóan a csokoládé is gyakran került tiltólistára, egyrészt a cukortartalma, másrészt a kakaótartalma miatt. A szülők szerint, ha túl sok csokit eszünk, akkor székrekedésünk lesz. Szerencsére a csokitól sem tiltottak el minket teljesen, de a mértéktartás ebben az esetben is fontos volt.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!