Évek óta élelmiszer-hulladékon él ez a nő, és rengeteget spórolt vele

Megunta az élelmiszer-pazarlást, és inkább egy lakókocsiban él párjával egy amerikai nő. Rengeteg pénzt spóroltak így, amit utazásra költenek.

Egészen elképesztő módon étkezik, és spórol pénzt egy amerikai nő. Ranae Scott 2015-ben úgy döntött, életét a sziklamászásnak szenteli, ezért a Hondájába költözött. Ugyanebben az évben kukázni kezdett, miután rájött, hogy az élelmiszerboltok és éttermek konténereibe olyan ételeket dobálnak ki, amik még simán fogyaszthatóak.

Mivel Ranae nem költ ételre, így nem meglepő, hogy rengeteget spórolt. Havonta körülbelül 150-200 dollárt (42000-56000 forint) tud félretenni, amit főleg utazásra költ.

A nagy kaland során Ranae találkozott férjével, aki csatlakozott a nő életmódjához, és a kocsit egy kisteherautóra cserélték, amiben már főzni is tudnak. Az életmódjuk rávilágította őket arra, hogy mennyire károsak a kidobott ételek és más hulladékok a környezetre.

A kukázásról nem magától szokott rá Ranae, hanem megmutatták neki. Először a spórolás miatt csinálta, de aztán úgy gondolta, így etikus. Szerinte szívességet tesz azzal, hogy kiüríti az élelmiszerrel megrakott kukákat.

Maradékmentő fogások:

Ranae szeretné, ha mások is követnék a példáját, ezért közösségi oldalán folyamatosan elmeséli, hogy miket szokott kikukázni, és milyen ételt készít belőle. Mi azt javasoljuk, hogy ne kövessétek a példáját, egyszerűen figyeljetek egy kicsit jobban arra, hogy mit főztök és esztek, mert ezzel is csökkenthetitek az élelmiszer-pazarlást.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek