Egy étteremben megmérik az odaérkező vendégek súlyát – a cél nem a megszégyenítés...de akkor mi?

A bejáratnál mérlegeket találnak a vendégek – az étterem ezzel szeretné megkönnyíteni az odaérkezők ételválasztását. A cél nem a megszégyenítés, hanem valami egész más.

El sem tudom képzelni, hogy egy étterembe érve felállítsanak a mérlegre, hogy lemérjék a súlyomat. Pedig egy kínai étteremben pontosan ez történik az odaérkezőkkel. Hogy miért? Kiderül.

A Chuiyan Fried Beefnevezetű étterembe érkezők adatait, miután felálltak a mérlegre, egy mobilos alkalmazásba pötyögik az alkalmazottak, ami alapján kapnak egy a súlyuknak megfelelő menüajánlatot.

A 40-50 kiló körüli nőknek azt tanácsolják, ne rendeljenek maguknak két tányér ételnél többet, míg a 70-80 kilogramm közti férfiak javasolt adagja három tányér is lehet.

Pár nappal a kampány indulása után már komoly kritikát fogalmaztak meg a vendégek a különféle közösségi oldalakon, az erről szóló hashtagre pedig mintegy 300 millióan reagáltak az augusztus 14-i kezdés óta. Az étteremnek az volt a válasza, hogy senkinek nem kötelező ráállnia a mérlegre, ha nem szeretne, továbbá a nyilvános mérlegelés vádját is kikérték maguknak, mondván, a vendégeksúlyát nem írja ki a szerkezet, mivel az app segítségével egyenesen a kuncsaft telefonjára küldik az adatokat, amit csak ő láthat.

Az akció célja

Az étterem kihangsúlyozta, hogy azért jött létre ez az akció, hogy ők is bekapcsolódjanak a nemzet küzdelmébe az ételpazarlás ellen, ami az országban olyannyira komoly problémát jelent, hogy még Xi Chin Ping elnök is felszólalt ellene.

Az alap koncepciót mindenképp támogatjuk, de talán mégsem ez a legjobb megoldás...mit gondoltok?

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Getty

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek