Ellenállhatatlan: karamellakavalkád!

Karamellára fáj a fogunk ebben a cudar időben! Pofonegyszerű elkészíteni házilag is, de ha csak süteményben tudjuk elképzelni, arra is akad jó pár szuper ötletünk!

Sós-mézes-vajas puha karamella recept

A karamella valahogy mindig bensőséges, meleg hangulatot idéz fel bennünk, megidézi a gyerekkort, hiszen a tej- és vajkaramella-variációk elmaradhatatlan és olcsó finomságoknak számítottak. Csak beugrottunk a játszótérről a kisboltba, hogy pár forintért gyorsan beszerezzünk egy kis energialöketet – erre igen sokszor a karamella bizonyult legalkalmasabbnak. Ennek okán nem is nagyon készült otthon, de most, hogy egyre nehezebben hozzáférhető kincs a valódi karamella, otthon is érdemes nekirugaszkodni az elkészítésének.

Ne számoljunk bonyolult lépésekkel! Sűrített tejjel, tejjel és vajjal kell összemelegíteni a cukrot, aki szereti, még több tejjel is készítheti. Ha szép, aranybarna színt kapott a massza – amit alacsony lángon olvasztottunk meg –, terítsük tepsire és hagyjuk kihűlni, megszilárdulni az édességet. Ezután szeletelhető.

Számos édességhez készítünk egyébként karamellöntetet, így, akinek ez szimpatikusabb, tervezzen be hétvégére valamilyen süteményt, krémmel vagy öntettel, a receptek között bőven akad alternatíva.

Karamellás recepteket itt találsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek