Karamellára fáj a fogunk ebben a cudar időben! Pofonegyszerű elkészíteni házilag is, de ha csak süteményben tudjuk elképzelni, arra is akad jó pár szuper ötletünk!
A karamella valahogy mindig bensőséges, meleg hangulatot idéz fel bennünk, megidézi a gyerekkort, hiszen a tej- és vajkaramella-variációk elmaradhatatlan és olcsó finomságoknak számítottak. Csak beugrottunk a játszótérről a kisboltba, hogy pár forintért gyorsan beszerezzünk egy kis energialöketet – erre igen sokszor a karamella bizonyult legalkalmasabbnak. Ennek okán nem is nagyon készült otthon, de most, hogy egyre nehezebben hozzáférhető kincs a valódi karamella, otthon is érdemes nekirugaszkodni az elkészítésének.
Ne számoljunk bonyolult lépésekkel! Sűrített tejjel, tejjel és vajjal kell összemelegíteni a cukrot, aki szereti, még több tejjel is készítheti. Ha szép, aranybarna színt kapott a massza – amit alacsony lángon olvasztottunk meg –, terítsük tepsire és hagyjuk kihűlni, megszilárdulni az édességet. Ezután szeletelhető.
Számos édességhez készítünk egyébként karamellöntetet, így, akinek ez szimpatikusabb, tervezzen be hétvégére valamilyen süteményt, krémmel vagy öntettel, a receptek között bőven akad alternatíva.
Ma sem hagyjuk, hogy a hőség győzzön! Színes zöldségkrémleves, fügétől édeskés és illatos csirkecomb és citrusosan hűtő dinnyesorbet segítségével vesszük fel a kesztyűt!
A párizsi olimpia hivatalos dalát Gwen Stefani és Anderson .Paak énekli, derült ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság YouTube-oldalán közzétett videóból. A videó rövidsége ellenére a Coca Cola megszámlálhatatlanul sokszor tűnik fel a képernyőn.
Karaj kolbásszal töltve, vele sült krumplival, töltött csirke, tejszínes hús, bakonyi vagy lecsós szelet, csirkefasírt? Ezekre a magyaros húsételekre még a nagyi sem mondana nemet!
Ha morzsasütit sütünk, bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk hozzá: nyáron ilyen szempontból kifejezetten jó dolgunk van, ugyanis egymást érik az ízes alapanyagok.