Karamellára fáj a fogunk ebben a cudar időben! Pofonegyszerű elkészíteni házilag is, de ha csak süteményben tudjuk elképzelni, arra is akad jó pár szuper ötletünk!
A karamella valahogy mindig bensőséges, meleg hangulatot idéz fel bennünk, megidézi a gyerekkort, hiszen a tej- és vajkaramella-variációk elmaradhatatlan és olcsó finomságoknak számítottak. Csak beugrottunk a játszótérről a kisboltba, hogy pár forintért gyorsan beszerezzünk egy kis energialöketet – erre igen sokszor a karamella bizonyult legalkalmasabbnak. Ennek okán nem is nagyon készült otthon, de most, hogy egyre nehezebben hozzáférhető kincs a valódi karamella, otthon is érdemes nekirugaszkodni az elkészítésének.
Ne számoljunk bonyolult lépésekkel! Sűrített tejjel, tejjel és vajjal kell összemelegíteni a cukrot, aki szereti, még több tejjel is készítheti. Ha szép, aranybarna színt kapott a massza – amit alacsony lángon olvasztottunk meg –, terítsük tepsire és hagyjuk kihűlni, megszilárdulni az édességet. Ezután szeletelhető.
Számos édességhez készítünk egyébként karamellöntetet, így, akinek ez szimpatikusabb, tervezzen be hétvégére valamilyen süteményt, krémmel vagy öntettel, a receptek között bőven akad alternatíva.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...