Hihetetlen, mennyit keres egy barista a Starbucks kávézóban

A kezdő barista pozíció betöltéséhez nem kell sem vendéglátós tapasztalattal, sem barista tudással rendelkezni.

„Nem kell sem vendéglátós tapasztalattal, sem barista tudással rendelkezni, ezt ugyanis a munkavégzés során megtanítják a frissen belépett munkavállalónak egy online tanfolyam és személyes mentoráláson keresztül" – írja a Pénzcentrum a Starbucksban kínált kezdő barista pozíció kapcsán. De az is kiderült, hogy mennyit lehet keresni a műszakvezetői diákmunka pozícióban.

Hihetetlen, mennyit keres egy barista a Starbucks kávézóban

A Starbucksban végzett feladatok fő részét a gyors vendégkiszolgálás jelenti, illetve a különböző üdítők és szendvicsek elkészítése. Ezenfelül pedig a kávézó tisztántartása is kiemelt jelentőséggel bír. Na, de mekkora bérezés jár az említett feladatok elvégzéséért cserébe?

A diákok 1500 forintos órabérrel számolhatnak

Azok a diákok, akik a Starbucksban vállalnak munkát tulajdonképpen egy középkategóriás fizetést várhatnak a zsebükbe.

Körülbelül 1350 és 1500 forintos órabér között, de bizonyos esetekben ez alatti, vagy akár efölötti kereset várható.

A legalacsonyabb fizetés 1350 forint/óra körül alakult, amit négy egységben, Budapest III. és V. kerületében, valamint a VIII. kerületben, illetve Kecskeméten kínálnak. Két esetben 1400 forintos órabért adnak, egyrészt a budapesti Király utcában, másrészt pedig a Margit Körúton. „Négy esetben pedig 1450 forintos órabér volt megjelölve a hirdetésben két forgalmas budapesti téren, illetve egy ötödik kerületi egységben és Budaörsön" – írja a cikk.

Így alakul a műszakvezetői diákmunka fizetése

A legkiemelkedőbb fizetéssel járó műszakvezetői munkát jelenleg Biatorbágyon hirdetik.

Itt a bruttó alapbér 1700 Ft/óra, ám ebben a pozícióban már több éves tapasztalatot várnak el.

A pozíció kapcsán még azt is leírták, hogy 18:00 utáni munkavégzés esetén 30 százalékos, ünnepnapokon pedig 100 százalékos műszakpótlék és bónuszrendszer jár a dolgozóknak – olvasható a cikkben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?