"Együnk Egymásért" jótékonysági fogások a fővárosban és vidéken!

2020. októberétől húsz étterem csatlakozásával folytatódik az Élelmiszerbank szeptember óta tartó "Együnk Egymásért" kampánya.

Ha éppen nincs időd a sütés-főzésre, és megéheztél akár vidéken vagy a fővárosban, jó hírrel szolgálhatunk: csak fel kell keresned a csatlakozó éttermek egyikét, és a jótevő fogás választásával te is segíthetsz a rászorulókon!

Így az Együnk Egymásért programon keresztül az éttermek, cukrászdák és magánemberek is lehetőséget kapnak a segítésre, együtt tehetnek az Élelmiszerbankkal közösen az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés csökkentéséért.

A Magyar Élelmiszerbank a tavalyi évben 11 000 tonna jó minőségű élelmiszert mentett meg a megsemmisítéstől. A program adományai az élelmiszerek megmentését finanszírozzák, hogy azok olyan helyekre jussanak el, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Éves szinten közel 250 000 ember jut élelmiszerhez az Élelmiszerbank országos munkája által.


A csatlakozó fővárosi éttermek között találjuk az idén 18. születésnapját ünneplő Arany János utcai Trattoria Pomo d’ORO olasz éttermet is, akik idén kiemelt ajánlattal, az októberi betétlap valamennyi fogása által támogatják az Élelmiszerbankot. A fogások között található Gianni egyik nagy kedvence is, a Pizza tartufo.

Pizza tartufo (sáfrányos mascarponekrém, füstölt kacsamell, fekete szarvasgomba, friss paraj).

A vidéki éttermeket tömörítő Stílusos vidéki éttermiség (SVÉT) 14 étteremmel csatlakozik a kampányhoz. Mindannyian a szívből jövő, minőségi vendéglátásban hisznek. Látogass el vidéki éttermeikbe október hónapban, hisz közeledik az őszi szünet is, talán lesz lehetőség kimozdulni ezekben a nehéz hetekben egy kicsit, és válaszd az Élelmiszerbankot támogató fogásokat! ITT találod csatlakozó éttermeik listáját.

Ízelítőként:

1. A szigetmonostori Rosinante mini burgerrel jótékonykodik.

2. A miskolci Zip's Brewhouse minden desszertje jótékonysági desszert, melyek bevételével a hónapban az Élelmiszerbanknak segít.

3. Az egri Macok -Pizza, Brumbrum, Világbéke fogása: minden megrendelt 6 szeletes pizzaboxból 1 szelet pizza árát adományozza az Egyesületnek.


Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan kapcsolódhatsz az Együnk Egymásért akcióba, és hogyan növelheted a megmentett élelmiszerek mennyiségét, ITT részletes információt találsz.

Ezeket olvastad már?
Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!