Egyszerű trükköt mutatunk, hogy a serpenyőd hónapokkal tovább húzza

Évente legalább egy, ha nem két serpenyőt használsz el? Nem kell így lennie, figyeld, micsoda trükkünk van hozzá!

A serpenyők régóta a háztartások szerves kellékei - mekkora segítség, hogy tojást, palacsintát, zöldséget is süthetünk benne letapadás nélkül! Az óriási találmányt elmosogatni is gyerekjáték - egyetlen hátránya, ha összekaristoljuk, vagdossuk a felszínt, akkor bizony nagyon hamar tönkremegy, és hát a legtöbbünk hajlamos az ilyen vétkekre, ne szépítsük.

Ma már kaphatóak olyan továbbfejlesztett változatok is, melyek állják az evőeszközök támadását, és egészen magas hőfokra is felmelegíthetőek. Ha te viszont a hagyományos, mindennapi teflonokra szavazol, mutatunk pár tippet, amivel a serpenyőd sokkal tovább marad ép és egészséges állapotban!

Minden vadiúj serpenyődet olajozd be, így:

  • Jó alaposan mosd el az újedényt, hogy minden, a gyártás során rajta maradt vegyszert, kezelőanyagot eltávolíts. Töröld meg, szárítsd meg alaposan.
  • Nagyon vékony réteg olajjal kend be a serpenyő felszínét, az olaj legyen valamilyen semlegesrepceolaj vagy napraforgóolaj. Sütéshez használt kenőecsettel egyenletesen eloszlathatod a felszínen, tényleg ne használj sokat.
  • Két percig melegítsd a tűzhelyen a serpenyőt közepes lángon, vagy ha bírja a sütő melegét, akkor 150 fokra, a sütőbe is betolhatod, maximum 20 percre.
  • Ha mindezzel megvagy, hagyd a felmelegedett, olajos serpenyőt kihűlni, majd egy papírtörlő segítségével távolítsd el róla a feleslegesen rajta maradt olajat. Tádám, készen is vagy, a serpenyőd élettartama pedig hosszú hónapokkal növekedett.

Feltétlenül vesd be ezt a trükköt!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via Cookinglight

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

További cikkek