Egyszerű trükköt mutatunk, hogy a serpenyőd hónapokkal tovább húzza

Évente legalább egy, ha nem két serpenyőt használsz el? Nem kell így lennie, figyeld, micsoda trükkünk van hozzá!

A serpenyők régóta a háztartások szerves kellékei - mekkora segítség, hogy tojást, palacsintát, zöldséget is süthetünk benne letapadás nélkül! Az óriási találmányt elmosogatni is gyerekjáték - egyetlen hátránya, ha összekaristoljuk, vagdossuk a felszínt, akkor bizony nagyon hamar tönkremegy, és hát a legtöbbünk hajlamos az ilyen vétkekre, ne szépítsük.

Ma már kaphatóak olyan továbbfejlesztett változatok is, melyek állják az evőeszközök támadását, és egészen magas hőfokra is felmelegíthetőek. Ha te viszont a hagyományos, mindennapi teflonokra szavazol, mutatunk pár tippet, amivel a serpenyőd sokkal tovább marad ép és egészséges állapotban!

Minden vadiúj serpenyődet olajozd be, így:

  • Jó alaposan mosd el az újedényt, hogy minden, a gyártás során rajta maradt vegyszert, kezelőanyagot eltávolíts. Töröld meg, szárítsd meg alaposan.
  • Nagyon vékony réteg olajjal kend be a serpenyő felszínét, az olaj legyen valamilyen semlegesrepceolaj vagy napraforgóolaj. Sütéshez használt kenőecsettel egyenletesen eloszlathatod a felszínen, tényleg ne használj sokat.
  • Két percig melegítsd a tűzhelyen a serpenyőt közepes lángon, vagy ha bírja a sütő melegét, akkor 150 fokra, a sütőbe is betolhatod, maximum 20 percre.
  • Ha mindezzel megvagy, hagyd a felmelegedett, olajos serpenyőt kihűlni, majd egy papírtörlő segítségével távolítsd el róla a feleslegesen rajta maradt olajat. Tádám, készen is vagy, a serpenyőd élettartama pedig hosszú hónapokkal növekedett.

Feltétlenül vesd be ezt a trükköt!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via Cookinglight

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...