Ez a 12 alapvető KONYHAI ESZKÖZ kell a konyhádba

Ha költözöl, vagy most kezdesz főzni/sütni, szerintünk ezekre az alap eszközökre tuti biztosan szükséged lesz a konyhában.

1. FAZÉK

Fazékból elég 2: egy közepes a szószoknak, rizsnek, és egy nagy a leveseknek, tésztafőzésre, pörkölteknek, stb. Minél súlyosabb, vastagabb az alja, annál több hőt vesz fel, ha vékonyabb, gyorsabban leég az ételünk.

2. KÉSEK

Legyen 3 alapkésünk: egy nehéz, nagyobb aprítókés, egy kicsi éles kés pl. zöldségaprításhoz, és egy nagy recés fogú (kenyér)szeleteléshez. Vásárlás előtt fogjuk a kezünkbe, hogy kényelmes-e. Legyen biztos a markolata, a nyele meg jó nehéz.

3. SERPENYŐ

Serpenyő kell egy sima omletthez, tükörtojáshoz, de egy csirkemellhez vagy zöldségpirításhoz is. És palacsintához is! Sütésálló fém (vas)serpenyőt keressünk, ha lehet, fém nyéllel. Ha teflonost veszel, azt csak fenn, a gáz/villanytűzhelyen használd.

4. FAKANÁL, SZEDŐKANÁL, MERŐKANÁL

Az alap (ezeket nem is említjük) evőeszközkészlet mellett legyen fakanalad és szedő/merőkanalaid. Hadd ne részletezzük, miért. Legyenek inkább fából vagy fémből, már csak a környezetünk miatt is jobb, mint a műanyag.

Receptajánló:

5. SZŰRŐ

Legyen hosszú a nyele és legyenek kis fogantyúi, amiket bele tudunk akasztani egy másik tálba, fazékba, hogy ne mozduljon el. Tésztaszűréshez, pároláshoz, lisztszitáláshoz, olajban sütött ételek csöpögtetéséhez is hasznos. És olcsó!

6. KÉZI HABVERŐ

Nem csak tejszínhabhoz, de mártások, salátaöntetek, szószok csomómentesre keveréséhez is baromi jó, ha van otthon. Lehet kisebb, nagyobb is.

7. KEVERŐTÁL

Egy salátát összedobni, tojást verni, öntetet, tésztát keverni - egy (fém) keverőtál nagyon jól kihasználható a konyhádban.

8. TEPSI

Ha mondjuk almás lepényt sütnél, vagy zöldségeket, csirke/kacsa/libacombot, akkor azért kell egy tepsi.

9. VÁGÓDESZKA

Mi a fa vágódeszkákat favorizáljuk. Ha kezdő vagy, elég a közepes nagyságú, de jobb, ha mindjárt kettőt szerzel be, egy a húsoknak, halaknak, egy a zöldségeknek.

10. HÁMOZÓ

Bár anyukáink simán elhámozgattak mindent kiskéssel is, de azért jó, ha van egy zöldségpucolód, ami úgy viszi a héjat, mint a kés a vajat.

Receptajánló:

11. RESZELŐ

Sajt, gyömbér, citrom/lime, répa, alma - reszelő márpedig kell!

12. KONZERVNYITÓ

Hát hogyan nyitnád ki a (nyitóval nem rendelkező) kukorica- vagy paradicsomkonzerved?

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Nosalty

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...