Édesítsd a teát is sztíviával!

A finomított kristálycukor helyett egyre többen keresünk egészségesebb, diétás alternatívát. Ugyanakkor az is fontos, hogy az édesítő finom legyen. Pontosan, mint a sztívia.

Természetesen édes

Ha fogyókúrázol, vagy egészségesebben szeretnél élni, el kell gondolkodnod a kristálycukor helyettesítésén is. Ételekbe és italokba tehetsz fehér cukor helyett például barna cukrot, mézet, nyírfacukrot, alias xilitet, agávészirupot vagy juharszirupot, de kipróbálhatod az egyre népszerűbb sztíviát vagy steviát is.

Mivel édesíthetünk répacukor helyett? >>

Százszor édesebb

Nem túlzás, a sztívialevélből nyert kivonat százszor, sőt kétszázszor édesebb, mint a fehér cukor: egy kanál édesítő éppen olyan édes, mint kétszáz kanál cukor! A sztíviát ezért elsősorban a fogyókúrázok pakolják kosarukba a nagybevásárlások idején, hiszen a kalóriaratalma valóban 0. Ha te is diétázol, de élsz-halsz az édességekért, ha el sem tudod képzelni a kávét, a teát vagy az üdítőt csak úgy natúr, ki kell próbálnod, mennyire isteni sztíviával édesítve! Sőt kemény diéta ide vagy oda, a süteményekről, krémekről és más édességekről sem kell lemondanod, ha ezzel a csodás cukorpótlóval készíted a nyalánkságokat.

Büntetlen örömök >>

Ha cukorbeteg vagy, vagy ha csak szeretnéd megelőzni a diabéteszt, a sztívia akkor is szuper! Mivel teljesen szénhidrátmentes, így a vércukorszintet sem emeli az egekbe! Egyes orvosi kutatások szerint ráadásul a sztívia nemcsak a vércukorszintet nem emeli, hanem a vérnyomás-problémákat is orvosolja. A kutatók ugyanis úgy találták, hogy akik sztíviára cserélték a finomított cukrot, sem magas, sem alacsony vérnyomástól nem szenvedtek.

Nulla kalória és édes íz >>

Érzékenyek a fogaid? A fogorvosod már előre köszön az utcán, annyit ültél a székében a különböző fogászati kezelések miatt? Ha sztíviával váltod fel a cukrot, búcsút mondhatsz a fognyűvő manóknak, elfelejtheted a fogfájást és a kellemetlen beavatkozásokat. Ez a természetes édesítő ugyanis nem okoz fogszuvasodást, mivel a sztívia gátolja a lepedékképződést.

Ha kisgyermekeid vannak, akkor az egészségük érdekében minél előbb mondj búcsút a cukornak! A lurkók imádják az édességeket, és ha sztíviával készíted nekik a kakaót, a sütit vagy a palacsintát, már egészen kicsi korukban megmutathatod nekik, hogy ami nyami, lehet egészséges is!

Hogyan csökkentheted a sófogyasztást? >>

Fogyókúrás tippeinkért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.