Édes túrós finomságok 200 kcal alatt

Kényeztető túrós sütik 200 kalória alatt! Kell ennél több hétvégére?

Nekem az egyik kedvenc alapanyagom a túró, szeretem sósan-fűszeresen szendvicskrémekben vagy édesen süteményekben. Magas teljes értékű fehérjetartalma és alacsony szénhidráttartalma miatt ez a tejből készített alapanyag tökéletes alkotóeleme mind a kiegyensúlyozott, mind akár a testsúlycsökkentő étrendnek is.

Reggelire, hideg vacsorára, kisétkezésekre fogyaszthatjuk fűszeres vagy édes-gyümölcsös túrókrémként, tölthetünk vele friss zöldségeket, és természetesen süthetünk vele finom süteményeket.

Receptjeink közül összeválogattam nektek most 10 db, adagonként kevesebb mint 200 kcal energia- és 25 g szénhidráttartalmú kényeztető túrós édességet, lepjétek meg magatokat velük a hétvégén!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

  1. 1.

    Túrószuflé

  2. 2.

    Reform túrós-meggyes süti

  3. 3.

    Hideg túrótorta

  4. 4.

    Túrós zabkorpás csokis muffin

  5. 5.

    Edit diabetikus túrófelfújtja

  6. 6.

    Joghurttorta sütés nélkül 9. - túrós, diétás

  7. 7.

    Diétás joghurtos túróhab sárgabarackkal

  8. 8.

    Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával

  9. 9.

    Málnás túrótorta Csillárka konyhájából

  10. 10.

    Szénhidrátmentes túrós piskótatekercs

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.