Eddig ihatod bátran a kész teát, a lefőzött kávét és a bontott tejet

Ha mindig is érdekelt, meddig ihatod meg a már lefőzött kávédat, vagy a bontott tejet, most kiderül.

A tea, a kávé és a literes tej általában nem fogy el egy nap alatt, hacsak nem csészénként készítjük el őket, illetve nem iszunk meg több pohárnyi tejet. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ezek meddig fogyaszthatóak biztonságosan anélkül, hogy bármilyen esetleges mellékhatással szembe kéne néznünk. Most eláruljuk, meddig ihatod meg ezeket a termékeket!

Kávé

Előfordulhat, hogy nem tudjuk felmérni, mennyi kávé kell ahhoz, hogy felkeljünk, és könnyedén elinduljon a napunk. Ilyenkor gyakran megmarad egy-két csészényi, ami általában a lefolyóban végzi.

Pedig másnap még fogyasztható, bár kissé veszít az aromájából és savanykásabb lesz, de szerencsére ezt egy csipet sóval orvosolhatjuk. A kávé tehát másnap még fogyasztható, de harmadnap már érdemesebb újat főzni.

Bontott tej

A tej az egyik legromlandóbb alapanyag a konyhánkban, így egyáltalán nem tanácsos a hűtőajtóban tárolni, hiszen ott változékony a hőmérséklet. A felbontástól számított – teljesen mindegy, hogy tartós tej vagy sima – három-négy napig áll csak el, azon túl már megsavanyodik.

Tea

A tea az az ital, amit vétek lenne bögrénként elkészíteni, általában minimum egy kancsóval csinálunk belőle, amiből gyakran megmarad. Jó tudni, hogy minél tovább hagyjuk állni, annál többet veszít egészséges hatóanyagaiból és ízéből. Az édesített teát mielőbb érdemes meginni, ugyanis cukortartalma miatt hamar elszaporodhatnak benne a baktériumok, és idővel penészréteg is kialakul a folyadék tetején. Másnaposan még belefér, de harmadnaposan már inkább öntsd ki, és készíts újat.


Még több a romlandóságról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...