Eddig ihatod bátran a kész teát, a lefőzött kávét és a bontott tejet

Ha mindig is érdekelt, meddig ihatod meg a már lefőzött kávédat, vagy a bontott tejet, most kiderül.

A tea, a kávé és a literes tej általában nem fogy el egy nap alatt, hacsak nem csészénként készítjük el őket, illetve nem iszunk meg több pohárnyi tejet. Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy ezek meddig fogyaszthatóak biztonságosan anélkül, hogy bármilyen esetleges mellékhatással szembe kéne néznünk. Most eláruljuk, meddig ihatod meg ezeket a termékeket!

Kávé

Előfordulhat, hogy nem tudjuk felmérni, mennyi kávé kell ahhoz, hogy felkeljünk, és könnyedén elinduljon a napunk. Ilyenkor gyakran megmarad egy-két csészényi, ami általában a lefolyóban végzi.

Pedig másnap még fogyasztható, bár kissé veszít az aromájából és savanykásabb lesz, de szerencsére ezt egy csipet sóval orvosolhatjuk. A kávé tehát másnap még fogyasztható, de harmadnap már érdemesebb újat főzni.

Bontott tej

A tej az egyik legromlandóbb alapanyag a konyhánkban, így egyáltalán nem tanácsos a hűtőajtóban tárolni, hiszen ott változékony a hőmérséklet. A felbontástól számított – teljesen mindegy, hogy tartós tej vagy sima – három-négy napig áll csak el, azon túl már megsavanyodik.

Tea

A tea az az ital, amit vétek lenne bögrénként elkészíteni, általában minimum egy kancsóval csinálunk belőle, amiből gyakran megmarad. Jó tudni, hogy minél tovább hagyjuk állni, annál többet veszít egészséges hatóanyagaiból és ízéből. Az édesített teát mielőbb érdemes meginni, ugyanis cukortartalma miatt hamar elszaporodhatnak benne a baktériumok, és idővel penészréteg is kialakul a folyadék tetején. Másnaposan még belefér, de harmadnaposan már inkább öntsd ki, és készíts újat.


Még több a romlandóságról:

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek