Ebből a mézből tutira nem tennél a teádba

Egy egészen fura összetevő került a különleges japán mézbe. Megkóstolnátok?

A japánoktól már megszokhattuk, hogy egészen bizarr ételeket esznek. Készítenek például olyan kekszet, amibe darazsakat tesznek, és most itt van a méz, amiben szintén ez a "kis aranyos rovar" úszik:

De miért raknak óriás darazsat a mézbe, amit a méhektől kapunk, ha a két rovar ellensége egymásnak? A válasz a készítők szerint az, hogy a darazsakból olyan esszenciák szabadulnak ki, ami egészségesebbé és finomabbá teszik mézet.

Japán ételek:

A méhészek külön fogják be a darazsakat, mivel veszélyesek a méhekre, majd élve rakják őket a mézekbe. A darazsat állítólag nem ajánlatos elfogyasztani, mert inkább csak egyfajta dekorációként szolgálnak. Jó tudni!

A méz egyáltalán nem olcsó, 150 gramm 1260 yenbe kerül, ami körülbelül 3200 forint. Ti raknátok belőle a teátokba?

Ezeket olvastad már?

via SoraNews24

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek