17 sokkolóan bizarr fogás Japánból

Alábbi összeállításunkat csak erős idegzetűeknek ajánljuk, vagy azoknak, akik ma még nem ettek semmit!

A házias ízekről ugye nekünk elsőként egy gazdag húsleves, egy finoman fűszeres gulyás vagy az édes palacsinták juthatnak eszünkbe. Pedig az "otthonos ízek" fogalma a világ más tájain más és más fogásokat takar, amit nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek, de minden embernek tudomásul kell vennie. A japán konyhában például jóval szélesebb a választék, mint Magyarországon, több a harmónia, mégis az egyszerűség és a rend érvényesül egy hétköznapi konyhába betekintve.

És bár a japán ételekről szinte mindenkinek elsőre a szusi ugrik be (ami valóban jelképévé vált), ennél jóval sokszínűbb. Mi most 17 olyan japán fogást hoztunk nektek, amik első ránézésre egy csirkepörköltön és tökfőzeléken felnőtt nemzetnek gyomorforgató lehet, de gondolj csak arra, hogy a mi Erős Pistánk valószínűleg éppen olyan bizarr egy japán embernek, mint a most következő, Japánból származó, autentikus ételek.

Ha pedig igazán nyitott vagy a világra, ezt a17 szokatlan japán finomságot egyszer az életben neked is ki kell próbálnod!

Ez is érdekelhet!

Japán lány magyar étkeket kóstol

(via buzzfeed)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek