Ilyen ételeket esznek Szoboszlaiék a foci-Eb-n

Egy saját séf felel azért, hogy a magyar labdarúgó válogatott finom és tápláló ételeket fogyasszon a foci-Eb-n.

Már csak egy nap, és szombaton (06.15-én, 15.00 órakor) megkezdi a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplését. Ám ahhoz, hogy Szoboszlaiék jól szerepeljenek a Svájc elleni meccsen– illetve a június 19-én a Németország, június 23-án pedig a Skócia elleni mérkőzéseken – , nagyon nem mindegy, milyen ételek kerülnek a tányérukra.

Szigorú, de változatos étrendet követ a magyar csapat

Egy profi csapat állítja össze a magyar válogatott étrendjét

Annak érdekében, hogy Marco Rossi együttese Németországban is megfelelően étkezzen, a csapattal tart Sárközi György séf is, akinek feladata, hogy a kinti szállodák konyháival egyeztessen a válogatottnak felszolgált ételekről. A magyar csapat menüjét egyébként nem egyedül állítja össze a séf, hanem a válogatott dietetikusával és csapatorvosával együtt. A játékosok étrendje (például a fehérje és szénhidrát mennyisége) annak függvényében változik, hogy mikor lépnek pályára.

Cukros ételeket ugyanakkor egyáltalán nem fogyasztanak a játékosok, illetve az alkohol is tiltólistás.

Készítsd el otthon a magyar csapat kedvenc reggeli fogásait:

Omlett, tükörtojás és virsli is szerepel a válogatott reggelijében

A játékosok többsége reggelire omlettet, tükörtojást és virslit szokott fogyasztani. Szoboszlaiék ebédjének fontos része a klasszikus húsleves, de ezenfelül mindig készül egy glutén- és tejmentes krémleves is.

Főételnek általában valamilyen halas vagy csirkés fogást kapnak a játékosok.

Te is próbáld ki a magyar válogatott kedvenc ételeit:

Sárközi György már a csapat felkészülése alatt, a Pest vármegyében található Telkin is gondoskodott a megfelelő étrendről. Elmondása alapján Marco Rossi csapatánál a következők fogynak naponta: „Csirkemellből öt-hat kiló, halból nyolc-tíz kiló, zöldségből és gyümölcsből hat-hat kiló, rizsből négy, tésztából pedig másfél-két kiló".

A játékosok közül Lang Ádám pedig vegán étrendet követ. A séf azt is elárulta, hogy a magyar játékosok imádják a grillezett garnélát, de egy kifullasztó mérkőzés után mindig pizzával töltik vissza a szénhidrátraktárakat.

Címlapfotó: Alex Pantling - UEFA / Getty Images

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...