Ilyen ételeket esznek Szoboszlaiék a foci-Eb-n

Egy saját séf felel azért, hogy a magyar labdarúgó válogatott finom és tápláló ételeket fogyasszon a foci-Eb-n.

Már csak egy nap, és szombaton (06.15-én, 15.00 órakor) megkezdi a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplését. Ám ahhoz, hogy Szoboszlaiék jól szerepeljenek a Svájc elleni meccsen– illetve a június 19-én a Németország, június 23-án pedig a Skócia elleni mérkőzéseken – , nagyon nem mindegy, milyen ételek kerülnek a tányérukra.

Szigorú, de változatos étrendet követ a magyar csapat

Egy profi csapat állítja össze a magyar válogatott étrendjét

Annak érdekében, hogy Marco Rossi együttese Németországban is megfelelően étkezzen, a csapattal tart Sárközi György séf is, akinek feladata, hogy a kinti szállodák konyháival egyeztessen a válogatottnak felszolgált ételekről. A magyar csapat menüjét egyébként nem egyedül állítja össze a séf, hanem a válogatott dietetikusával és csapatorvosával együtt. A játékosok étrendje (például a fehérje és szénhidrát mennyisége) annak függvényében változik, hogy mikor lépnek pályára.

Cukros ételeket ugyanakkor egyáltalán nem fogyasztanak a játékosok, illetve az alkohol is tiltólistás.

Készítsd el otthon a magyar csapat kedvenc reggeli fogásait:

Omlett, tükörtojás és virsli is szerepel a válogatott reggelijében

A játékosok többsége reggelire omlettet, tükörtojást és virslit szokott fogyasztani. Szoboszlaiék ebédjének fontos része a klasszikus húsleves, de ezenfelül mindig készül egy glutén- és tejmentes krémleves is.

Főételnek általában valamilyen halas vagy csirkés fogást kapnak a játékosok.

Te is próbáld ki a magyar válogatott kedvenc ételeit:

Sárközi György már a csapat felkészülése alatt, a Pest vármegyében található Telkin is gondoskodott a megfelelő étrendről. Elmondása alapján Marco Rossi csapatánál a következők fogynak naponta: „Csirkemellből öt-hat kiló, halból nyolc-tíz kiló, zöldségből és gyümölcsből hat-hat kiló, rizsből négy, tésztából pedig másfél-két kiló".

A játékosok közül Lang Ádám pedig vegán étrendet követ. A séf azt is elárulta, hogy a magyar játékosok imádják a grillezett garnélát, de egy kifullasztó mérkőzés után mindig pizzával töltik vissza a szénhidrátraktárakat.

Címlapfotó: Alex Pantling - UEFA / Getty Images

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...