Ilyen ételeket esznek Szoboszlaiék a foci-Eb-n

Egy saját séf felel azért, hogy a magyar labdarúgó válogatott finom és tápláló ételeket fogyasszon a foci-Eb-n.

Már csak egy nap, és szombaton (06.15-én, 15.00 órakor) megkezdi a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplését. Ám ahhoz, hogy Szoboszlaiék jól szerepeljenek a Svájc elleni meccsen– illetve a június 19-én a Németország, június 23-án pedig a Skócia elleni mérkőzéseken – , nagyon nem mindegy, milyen ételek kerülnek a tányérukra.

Szigorú, de változatos étrendet követ a magyar csapat

Egy profi csapat állítja össze a magyar válogatott étrendjét

Annak érdekében, hogy Marco Rossi együttese Németországban is megfelelően étkezzen, a csapattal tart Sárközi György séf is, akinek feladata, hogy a kinti szállodák konyháival egyeztessen a válogatottnak felszolgált ételekről. A magyar csapat menüjét egyébként nem egyedül állítja össze a séf, hanem a válogatott dietetikusával és csapatorvosával együtt. A játékosok étrendje (például a fehérje és szénhidrát mennyisége) annak függvényében változik, hogy mikor lépnek pályára.

Cukros ételeket ugyanakkor egyáltalán nem fogyasztanak a játékosok, illetve az alkohol is tiltólistás.

Készítsd el otthon a magyar csapat kedvenc reggeli fogásait:

Omlett, tükörtojás és virsli is szerepel a válogatott reggelijében

A játékosok többsége reggelire omlettet, tükörtojást és virslit szokott fogyasztani. Szoboszlaiék ebédjének fontos része a klasszikus húsleves, de ezenfelül mindig készül egy glutén- és tejmentes krémleves is.

Főételnek általában valamilyen halas vagy csirkés fogást kapnak a játékosok.

Te is próbáld ki a magyar válogatott kedvenc ételeit:

Sárközi György már a csapat felkészülése alatt, a Pest vármegyében található Telkin is gondoskodott a megfelelő étrendről. Elmondása alapján Marco Rossi csapatánál a következők fogynak naponta: „Csirkemellből öt-hat kiló, halból nyolc-tíz kiló, zöldségből és gyümölcsből hat-hat kiló, rizsből négy, tésztából pedig másfél-két kiló".

A játékosok közül Lang Ádám pedig vegán étrendet követ. A séf azt is elárulta, hogy a magyar játékosok imádják a grillezett garnélát, de egy kifullasztó mérkőzés után mindig pizzával töltik vissza a szénhidrátraktárakat.

Címlapfotó: Alex Pantling - UEFA / Getty Images

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek