A legtöbb éttermi jégkockakészítő gép hemzseg a baktériumtól

Szakértők szerint egyes éttermek és bárok jégkockakészítő gépei baktériumokkal terheltek, ami komoly higiéniai kockázatot jelenthet.

A Rizikometer, amely élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozik, friss Facebook-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy az éttermekben használt jégkockák nagy része baktériumokkal szennyezett lehet – írja a HáziPatika oldala.

Egészségre káros baktériumok lehetnek az éttermi jégkockákban

A jégkockakészítő gépek tele vannak kórokozókkal

A német hatóságok nemrég az éttermekben és bárokban használt jégkockakészítő gépek tisztaságát vizsgálták meg, amiből az derült ki, hogy az eszközök jelentős része baktériumokkal szennyezett, számolt be a hírről az Ökotest oldala.

A szakértők összesen 244 mintát vizsgáltak meg, melyek közül 47-ben határérték feletti mikrobaszámot mértek.

A részletes elemzés többféle kórokozó baktérium (Enterococcus, E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfringens és coliform baktérium) jelenlétét is bizonyította.

Miként lehet megszabadulni a baktériumoktól?

A megoldás természetesen a magas szintű és megfelelő higiénia betartása.

Ha a szóban forgó jégkockakészítő gépeket rendszeresen tisztítják és fertőtlenítik, akkor ezzel az egészségre ártalmas baktériumok jelenlétét is csökkenthetik. Szintén fontos, hogy a jégkockák készítéséhez használt víz csak rövid ideig legyen a gépben!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...