Lehet, te sem helyesen vágod fel: mutatjuk, hogy kell enni a datolyaszilvát

Egyre több szupermarket polcán található meg a datolyaszilva, ennek ellenére sokan még mindig nem merik betenni a kosarukba.

datolyaszilva (viccesebb néven japán kakiszilva) Kína és India, Japán, valamint Délkelet-Ázsia ősi kultúrnövénye, mely egyre több áruházlánc polcaira is felkerül. Annak ellenére, hogy egyre több helyen megvásárolható, még mindig sokan óckodnak tőle, mert nem tudják, hogyan kell fogyasztani.

Lehet te sem, helyesen vágod fel: mutatjuk, hogy kell enni a datolyaszilvát

Pedig érdemes megtanulni, hiszen rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik a datolyaszilva. Jelentős az A-, C-, P-vitamintartalma, de van még benne B1-, B2-, és E-vitamin is. tartalmaz még: káliumot, magnéziumot és jódot, jelentős mértékben van jelen a vas, a kalcium, foszfor, kisebb mennyiségben a mangán és a réz. Nagy a rost- és a pektintartalma is.

Hogyan fogyasszuk a datolyaszilvát?

Fontos tudni, hogy az érett datolyaszilvának élénk narancssárga színe van. Néha éretlenül, halványabb színben is árulják. Ha még nem élénk narancssárga, néhány nap a konyhapulton elég ahhoz, hogy megérjen.

Datolyaszilvakrém

A datolyaszilva kevésbé lopta be magát a legtöbb háztartás konyhájába, sokan nem tudják róla, hogy milyen sokoldalú gyümölcs. Pedig a kakiszilvaként és hurmaként is ismert termés ...

Khakiszilvás téli trifle

Kevesen ismerik és fogyasztják ezt a sárga gyümölcsöt, amit khakiszilvának vagy datolyaszilvának is hívnak. Kellemes édeskés íze van, ezért nem is kell ebbe több édesítő. Télen ...

A legegyszerűbb, ha simán kettévágjuk egy jó éles késsel. Távolítsuk el a szárát és minden barnás elszíneződést és zúzódást. Ezután vágjuk a gyümölcsöt több szeletre, mint az almát.

Ha ez a felhasználási mód nem szimpatikus, akkor kikanalazhatjuk a héjából, mint a kivit – ez akkor ajánlott, ha a gyümölcshús már nagyon puha.

Forrásunk volt.


További hasznos cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Legegyszerűbb püspökkenyér

A karácsony elengedhetetlen sütemény a minden jóval megpakolt püspökkenyér. Őzgerinces bordái és havas porcukorszórása rögvest ünnepi hangulatba hozza az embert. Minél több finomság ...

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...