Lehet, te sem helyesen vágod fel: mutatjuk, hogy kell enni a datolyaszilvát

Egyre több szupermarket polcán található meg a datolyaszilva, ennek ellenére sokan még mindig nem merik betenni a kosarukba.

datolyaszilva (viccesebb néven japán kakiszilva) Kína és India, Japán, valamint Délkelet-Ázsia ősi kultúrnövénye, mely egyre több áruházlánc polcaira is felkerül. Annak ellenére, hogy egyre több helyen megvásárolható, még mindig sokan óckodnak tőle, mert nem tudják, hogyan kell fogyasztani.

Lehet te sem, helyesen vágod fel: mutatjuk, hogy kell enni a datolyaszilvát

Pedig érdemes megtanulni, hiszen rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik a datolyaszilva. Jelentős az A-, C-, P-vitamintartalma, de van még benne B1-, B2-, és E-vitamin is. tartalmaz még: káliumot, magnéziumot és jódot, jelentős mértékben van jelen a vas, a kalcium, foszfor, kisebb mennyiségben a mangán és a réz. Nagy a rost- és a pektintartalma is.

Hogyan fogyasszuk a datolyaszilvát?

Fontos tudni, hogy az érett datolyaszilvának élénk narancssárga színe van. Néha éretlenül, halványabb színben is árulják. Ha még nem élénk narancssárga, néhány nap a konyhapulton elég ahhoz, hogy megérjen.

A legegyszerűbb, ha simán kettévágjuk egy jó éles késsel. Távolítsuk el a szárát és minden barnás elszíneződést és zúzódást. Ezután vágjuk a gyümölcsöt több szeletre, mint az almát.

Ha ez a felhasználási mód nem szimpatikus, akkor kikanalazhatjuk a héjából, mint a kivit – ez akkor ajánlott, ha a gyümölcshús már nagyon puha.

Forrásunk volt.


További hasznos cikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...