Lehet, te sem helyesen vágod fel: mutatjuk, hogy kell enni a datolyaszilvát

Egyre több szupermarket polcán található meg a datolyaszilva, ennek ellenére sokan még mindig nem merik betenni a kosarukba.

datolyaszilva (viccesebb néven japán kakiszilva) Kína és India, Japán, valamint Délkelet-Ázsia ősi kultúrnövénye, mely egyre több áruházlánc polcaira is felkerül. Annak ellenére, hogy egyre több helyen megvásárolható, még mindig sokan óckodnak tőle, mert nem tudják, hogyan kell fogyasztani.

Lehet te sem, helyesen vágod fel: mutatjuk, hogy kell enni a datolyaszilvát

Pedig érdemes megtanulni, hiszen rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkezik a datolyaszilva. Jelentős az A-, C-, P-vitamintartalma, de van még benne B1-, B2-, és E-vitamin is. tartalmaz még: káliumot, magnéziumot és jódot, jelentős mértékben van jelen a vas, a kalcium, foszfor, kisebb mennyiségben a mangán és a réz. Nagy a rost- és a pektintartalma is.

Hogyan fogyasszuk a datolyaszilvát?

Fontos tudni, hogy az érett datolyaszilvának élénk narancssárga színe van. Néha éretlenül, halványabb színben is árulják. Ha még nem élénk narancssárga, néhány nap a konyhapulton elég ahhoz, hogy megérjen.

A legegyszerűbb, ha simán kettévágjuk egy jó éles késsel. Távolítsuk el a szárát és minden barnás elszíneződést és zúzódást. Ezután vágjuk a gyümölcsöt több szeletre, mint az almát.

Ha ez a felhasználási mód nem szimpatikus, akkor kikanalazhatjuk a héjából, mint a kivit – ez akkor ajánlott, ha a gyümölcshús már nagyon puha.

Forrásunk volt.


További hasznos cikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...