Ha a citrusos sütik a gyengéid, ezt a trükköt ismerned kell

A nagy melegben nincs is jobb, mint egy frissítő citrusos sütemény. A nyárias sütésekhez hoztunk most egy szuper tippet, amivel új dimenzióba emelheted a citrusos süteményeid ízét!

A sütés a folyamatos felfedezésről szól. Mindig lehet valamit javítani, változtatni vagy épp újdonságot kipróbálni. Sok ezek közül praktikus, a többi pedig új szintre emeli a süteményünk ízét. Ez a mostani az utóbbiak közé tartozik, ugyanis segít, hogy a citrusokkal való sütés még pompásabb legyen.

Ha a citusos sütik a gyengéid, ezt a trükköt ismerned kell

Egy hatgyermekes anyuka/blogger osztotta meg Instagram-oldalán a trükköt, amit eredetileg Dorie Greenspan gasztrolegenda Baking From My Home to Yours című könyvében talált, és amelyben a szerző azt javasolja, hogy sütésnél a citrusok héját közvetlenül a cukorhoz adjuk hozzá. Mutatjuk is, miként:

Ezt az egyszerű trükköt valóban könnyen leutánozhatod!

Kezdd azzal, hogy a citrusok héját egy nagy egy tálba reszeled, ami tele van annyi cukorral, amennyit a recept megkíván. A videóban Morrisey narancsot használ, de a grapefruit, a citrom vagy bármilyen más citrus is jól működik. Ha meghámoztad a gyümölcsöt, a kezeddel jól dörzsöld össze a cukrot és a héjat. Ez segít felszabadítani a héjban lévő olajokat, elszínezi a cukrot, és a citrus ízével tölti fel a cukrot. Kezeletlen gyümölcsöt használj, ha teheted!

Ezután ugyanúgy add hozzá a receptedhez a cukrot, ahogy normál esetben tennéd, és kész is! A legjobb az egészben, hogy az otthonodat friss, citrusos illat fogja betölteni.

Forrásunk volt.


Még több segítség a sütikhez:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...