Ha a citrusos sütik a gyengéid, ezt a trükköt ismerned kell

A nagy melegben nincs is jobb, mint egy frissítő citrusos sütemény. A nyárias sütésekhez hoztunk most egy szuper tippet, amivel új dimenzióba emelheted a citrusos süteményeid ízét!

A sütés a folyamatos felfedezésről szól. Mindig lehet valamit javítani, változtatni vagy épp újdonságot kipróbálni. Sok ezek közül praktikus, a többi pedig új szintre emeli a süteményünk ízét. Ez a mostani az utóbbiak közé tartozik, ugyanis segít, hogy a citrusokkal való sütés még pompásabb legyen.

Ha a citusos sütik a gyengéid, ezt a trükköt ismerned kell

Egy hatgyermekes anyuka/blogger osztotta meg Instagram-oldalán a trükköt, amit eredetileg Dorie Greenspan gasztrolegenda Baking From My Home to Yours című könyvében talált, és amelyben a szerző azt javasolja, hogy sütésnél a citrusok héját közvetlenül a cukorhoz adjuk hozzá. Mutatjuk is, miként:

Ezt az egyszerű trükköt valóban könnyen leutánozhatod!

Kezdd azzal, hogy a citrusok héját egy nagy egy tálba reszeled, ami tele van annyi cukorral, amennyit a recept megkíván. A videóban Morrisey narancsot használ, de a grapefruit, a citrom vagy bármilyen más citrus is jól működik. Ha meghámoztad a gyümölcsöt, a kezeddel jól dörzsöld össze a cukrot és a héjat. Ez segít felszabadítani a héjban lévő olajokat, elszínezi a cukrot, és a citrus ízével tölti fel a cukrot. Kezeletlen gyümölcsöt használj, ha teheted!

Ezután ugyanúgy add hozzá a receptedhez a cukrot, ahogy normál esetben tennéd, és kész is! A legjobb az egészben, hogy az otthonodat friss, citrusos illat fogja betölteni.

Forrásunk volt.


Még több segítség a sütikhez:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...