Erre figyelj nagyon oda, ha megduplázol egy receptet
Napi Tippünkben eláruljuk, mi az az aprócska, de annál fontosabb részlet, amire mindenképp figyelj oda, ha megduplázol egy receptet.
Szász NóriNapi Tippünkben eláruljuk, mi az az aprócska, de annál fontosabb részlet, amire mindenképp figyelj oda, ha megduplázol egy receptet.
Szász NóriA nagy melegben nincs is jobb, mint egy frissítő citrusos sütemény. A nyárias sütésekhez hoztunk most egy szuper tippet, amivel új dimenzióba emelheted a citrusos süteményeid ízét!
Szász NóriA sütő egy központi része minden konyhának, és megannyi étel elkészítéséhez használjuk. Éppen ezért viszonylag forró téma, és rengeteg kérdés övezi. Például az előmelegítés kérdése.
Lakos BenedekSütnél egy kis sósat vagy valami kekszet, muffint, de a recept egy hadseregre számol, neked meg épp csak egy uzsonnányi adagra van szükséged? Mutatjuk, hogyan tudod könnyen átszámolni például a csészényi mennyiségeket grammra.
Szekeres DóraVan egy lépés a süteményreceptekben, amivel gyakran találkozhatunk, és nagy hatással van a kész édesség alakjára, állagára és ízére. Ez a vaj habosítása, ami több szempontból is fontos. Nem mindegy tehát, hogyan csináljuk.
Lakos BenedekEgy cukrász legrosszabb rémálma, amikor órákig fáradozik egy gyönyörű süteménnyel, ami aztán a kiborítás kritikus pillanatában beleragad a formába. Megelőzhetjük-e ezt a tragédiát, és mit tegyünk, ha megtörténik a menthetetlen?
Lakos BenedekCukor. Mindenképpen egy olyan hozzávaló, amelynek használatáról igaz, hogy a kevesebb több. Akkor legalábbis biztosan, ha az egészségünkről van szó. Felmerül azonban a kérdés, hogy fel kell-e áldoznunk kedvenc süteményeinket az egészség oltárán?
NosaltyAz ünnepi lakomák után sokaknál jelentkezik puffadás, teltségérzet vagy gyomorpanasz. Kutatások szerint azonban van 3 jól ismert gyógynövény, amely nemcsak a népi tapasztalatok, hanem tudományos eredmények alapján is támogathatja az emésztést.
Németh OrsiHa megnézed a videót, egészen biztos, te is egyszerre a homlokodra csapsz, hogy ez a trükk eddig miért nem jutott az eszedbe! Napi Tippünk következik!
NosaltyA göngyölt, aszalt szilvás hús mellé ma nem levest kínálunk, hanem majonézes kukoricasalátát kéksajttal és almával, mely, ha előző napról maradt, az sem baj! A desszert pedig csodás hólabda, kókusszal, csokitetővel.
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...