Így facsaró nélkül is minden cseppet kinyerhetsz a citrusodból

Szükséged lenne narancslére a süteményhez vagy citromlével dobnád fel a salátád, de nincs kéznél citromfacsaró? Ezzel a módszerrel minden egyes cseppet kinyerhetsz a gyümölcsből.

Előfordulhat, hogy épp nincs kéznél citrusfacsaró, mikor citromtortát sütsz vagy épp koktélt keversz, de kés biztosan akad a konyhádban. Az a jó hírünk, hogy nincs is másra szükséged, hogy minden csepp levet kinyerj a lime-ból vagy narancsból. A jó hír, hogy nem kell a kezeddel facsarnod, amivel rengeteg nedűt veszítesz, ráadásul nagy mennyiségnél nem is praktikus.

Így facsaró nélkül is minden cseppet kinyerhetsz a citrusodból

Az amerikai Philadelphia várásban élő cukrász a TikTokon osztott meg egy videót, ami megoldást kínál a citrusfacsaró hiányára, ráadásul tényleg úgy tűnik, hogy mindent kifacsar belőle pillanatok alatt egy kés segítségével. Azonban nem a kés élét használja erre, hanem a fogója tompa végét. Beledugja a félbevágott gyümölcsbe, körbeforgatja, így a hozzájut a léhez. Itt aztán nem számít, hogy mennyire tompa a kés, hiszen nem az élességre van szükség. Arra azért figyelj, hogy használat előtt mosd le a kést!

@pastrycon

This is the way #learnontiktok #cooking #knifeskills #kitchen

♬ Venom - Little Simz

Azt se felejtsd el, hogy késről van szó, még ha nem is az éles felét használod, ezért ahogy arra a videóban is felhívják a figyelmet, tartsd el magadtól, amikor elvégzed a műveletet.

Eddig is létezett egy módszer, ami hasonló elvre épül, de ott egy villát használnak erre a célra. Az egyik kommentelő meg is kérdezte a videó megosztóját, hogy miért jobb ez az eljárás, mint a villás. A válasz nagyon gyakorlatias volt: egyszerűen mert a kés már amúgy is a kezében van, hiszen a citrus felvágásához szükség van hozzá, plusz így nem kell utána még egy tárgyat elmosogatni.

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek