Hány késed van a konyhában?

És hányat használsz közülük? Ugye-ugye... A "kevesebb néha több" itt is igaz. Most megmutatjuk milyen késekre van feltétlenül szükséged. Tarts velünk!

Egy biztos: ha már van egy jó séfkésünk, nem sok továbbira lesz szükségünk.

A kötelező darab

A séfkés mellett a kiskés vagy hámozókés is nélkülözhetetlen a konyhában. Kicsi pengéje, és kis markolata könnyen irányíthatóvá teszi, hagyma-és zöldségpucoláshoz mással ne is álljunk neki, és a gyümölcsök hámozása és darabolása is pofonegyszerű vele. És különben is: mindenkinek megvan a kedvenc kiskése.

Filéző- és csontozókés

A kettő közül valamelyik nem rossz, ha kéznél van főzés közben, mert szakácskésünkkel nem biztos, hogy olyan ügyesen tudunk filézni, húsok csontozására pedig nem való a séfkés.

A hámozás magasiskolája >>

Kenyérvágó

Na, ez az a darab, ami minden háztartásban fellelhető (nálam is), pedig az éles szakácskés is szuperül hasítja a szeleteket. Egyszóval ez feleslegesnek tűnik az alap késkészletünkben.

Bárd

Azoknak ajánljuk, akiknek gyakran van dolguk nagyobb csontokkal, illtve csontos húsokkal. Másoknak nincs értelme beszerezniük.

Citrusok filézése könnyedén >>

A fentieken túl, szert tehetünk még speciális késekre is, mint a sajtkés, vajkés, osztrigakés, de ezek nem szerves tartozékai egy alap háztartásnak, főként az utóbbi. Levonhatjuk tehát a konklúziót: 3-5 jó minőségű, éles kés éppen elegendő egy konyhatündérnek.

Társ a konyhában: séfkések terítéken >>

Kés tisztítása >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.