Hány késed van a konyhában?

És hányat használsz közülük? Ugye-ugye... A "kevesebb néha több" itt is igaz. Most megmutatjuk milyen késekre van feltétlenül szükséged. Tarts velünk!

Egy biztos: ha már van egy jó séfkésünk, nem sok továbbira lesz szükségünk.

A kötelező darab

A séfkés mellett a kiskés vagy hámozókés is nélkülözhetetlen a konyhában. Kicsi pengéje, és kis markolata könnyen irányíthatóvá teszi, hagyma-és zöldségpucoláshoz mással ne is álljunk neki, és a gyümölcsök hámozása és darabolása is pofonegyszerű vele. És különben is: mindenkinek megvan a kedvenc kiskése.

Filéző- és csontozókés

A kettő közül valamelyik nem rossz, ha kéznél van főzés közben, mert szakácskésünkkel nem biztos, hogy olyan ügyesen tudunk filézni, húsok csontozására pedig nem való a séfkés.

A hámozás magasiskolája >>

Kenyérvágó

Na, ez az a darab, ami minden háztartásban fellelhető (nálam is), pedig az éles szakácskés is szuperül hasítja a szeleteket. Egyszóval ez feleslegesnek tűnik az alap késkészletünkben.

Bárd

Azoknak ajánljuk, akiknek gyakran van dolguk nagyobb csontokkal, illtve csontos húsokkal. Másoknak nincs értelme beszerezniük.

Citrusok filézése könnyedén >>

A fentieken túl, szert tehetünk még speciális késekre is, mint a sajtkés, vajkés, osztrigakés, de ezek nem szerves tartozékai egy alap háztartásnak, főként az utóbbi. Levonhatjuk tehát a konklúziót: 3-5 jó minőségű, éles kés éppen elegendő egy konyhatündérnek.

Társ a konyhában: séfkések terítéken >>

Kés tisztítása >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Tepertős shortbread

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...