Rántotta, buggyantott tojás és omlett...mikróban?? Igen.

Jó-jó, tudom a mikró az ördögtől való, a pokol eszköze, megvetjük, de van, hogy csak az marad nekünk, és vele kell megoldanunk az étkezést - süssünk benne például tojást!

Megeshet, hogy otthon nem működik a gáztűzhelyünk, vagy egyáltalán nincs, esetleg az irodában támad kedvünk omlettezni egyet, és mivel ott csak mikró van, meg kell oldanunk a reggelit valahogy - na ilyenkor leszünk szívesek nem megvetni a mikrohullámú sütőt. Hiszitek vagy nem, készíthetünk benne rántottát, omlettet vagy buggyantott tojást is - VIDEÓval igazoljuk!

1. Rántotta /Scrambled Egg

2 tojást verj fel egy bögrében egy kis tejjel, majd magas fokozaton 2 percig melegítsd, és kész is!

2. Buggyantott tojás / Poached Egg

1 tojást üss bele a bögrédbe, adj hozzá 1/3-ad bögre csapvizet, és fedd le. 50 mp-ig magas fokozaton melengesd, és voilá!

3. Omlett / Omlette

2 tojást verj fel egy tálkában. Öntsd egy kivajazott lapostányérra, fedd le egy másikkal, és melegítsd 90 mp-ig. Kevergesd meg , majd fedetlenül még 1 percig melegítsd. Ennyi!

Ezt a cikkünket olvastad már?

A tökéletes buggyantott tojás titka

(via BuzzFeedFood)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?