Rántotta, buggyantott tojás és omlett...mikróban?? Igen.

Jó-jó, tudom a mikró az ördögtől való, a pokol eszköze, megvetjük, de van, hogy csak az marad nekünk, és vele kell megoldanunk az étkezést - süssünk benne például tojást!

Megeshet, hogy otthon nem működik a gáztűzhelyünk, vagy egyáltalán nincs, esetleg az irodában támad kedvünk omlettezni egyet, és mivel ott csak mikró van, meg kell oldanunk a reggelit valahogy - na ilyenkor leszünk szívesek nem megvetni a mikrohullámú sütőt. Hiszitek vagy nem, készíthetünk benne rántottát, omlettet vagy buggyantott tojást is - VIDEÓval igazoljuk!

1. Rántotta /Scrambled Egg

2 tojást verj fel egy bögrében egy kis tejjel, majd magas fokozaton 2 percig melegítsd, és kész is!

2. Buggyantott tojás / Poached Egg

1 tojást üss bele a bögrédbe, adj hozzá 1/3-ad bögre csapvizet, és fedd le. 50 mp-ig magas fokozaton melengesd, és voilá!

3. Omlett / Omlette

2 tojást verj fel egy tálkában. Öntsd egy kivajazott lapostányérra, fedd le egy másikkal, és melegítsd 90 mp-ig. Kevergesd meg , majd fedetlenül még 1 percig melegítsd. Ennyi!

Ezt a cikkünket olvastad már?

A tökéletes buggyantott tojás titka

(via BuzzFeedFood)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.