Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Belevágnál a 160 g szénhidrátos diétába? Segítünk!

Biztos hallottatok már mindannyian a 160 g szénhidrátos diétáról. Most bemutatjuk az alapokat, a buktatókat és két mintaétrendet.

Az elmúlt 1-2 év egyik legnépszerűbb diétájává vált itthon az ún. 160 g szénhidrátos diéta. A napi szénhidrát korlátozáson alapuló diéta eredetileg cukorbetegek étrendi terápiájának egyik változata volt. A cukorbetegek anyagcserezavarának kezelése mellett jellemzően az étrenddel testsúlycsökkenést is elértek a páciensek, így aztán ez a fajta diéta lassan fogyókúrás étrenddé vált és rendkívül népszerű ma is a fogyni vágyók körében.

Kinek lehet jó?

Ez a kérdés minden fogyókúrás étrend esetében felmerül. A 160 g szénhidrátos diétára is igaz, hogy tartós, igazán eredményes testsúlycsökkentést személyre szabott étrenddel lehet elérni, amelynek egyik, de nem egyetlen (!) paramétere lehet a napi 160 g szénhidrátbevitel. Ugyanakkor jelenlegi egészségi állapotunknak, testsúlyunknak, életmódunknak, egyéb betegségeinknek, nemünknek, fizikai aktivitásunknak függvényében a napi szénhidrátbeviteli mennyiség változhat, lehet akár 180, 200, 220 stb. g/nap is.

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!

A szénhidrát nem ellenség!

Mielőtt barátaid, közösségi oldalak csoporttagjai vagy könyvek tanácsai alapján belevágnál a diétába, mindenképpen olvasd el korábbi cikkünket a szénhidrátszegény diéták tipikus hibáiról (katt a linkre!). Ezekkel a buktatókkal érdemes tisztában lenni, és a hibákat nem vakon elkövetni.

Ha már tisztába kerültetek a buktatókkal, akkor olvassátok el Szálka Brigitta dietetikus szakértőnk által írt, a diéta alapjait összefoglaló cikkünket:  A 160 g szénhidrát diéta alapjai.

Összeállítottunk két, a 160 g szénhidrátos étrendbe beilleszthető mintaétrendet is, amelyekből  kb. láthatóak a mennyiségek, az adagnagyságok, a napi étkezési ritmus stb. Nézzétek át őket!

Személyes tapasztalataitokat pedig megoszthatjátok fórumunkon!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilda421
Ilda421 Sat, 2016-08-13 19:15

Szolidarítok az előttem szólóval :-) Habár nekem az is gondot jelent, hogyan egyek naponta ötször kicsit, mert a munkahely nem igazán engedi meg, hogy akkor egyek amikor kell, hanem csak akkor, amikor van időm........sajnos :-(

Levendula
Levendula / Levendula Mon, 2016-01-11 19:14

A segítség az lenne, ha lenne egy minimum egy hetes étrend. De kétheti az már giga segítség volna!
(Nem az a gond sokszor, hogy mikor és hogyan főzze meg az ember a másnapi komplett étkezést elvitelre - munkahely, iskola -, hanem az, hogy mit főzzön ... és az is jó lenne, ha nem kizárólag egzotikus dolgok lennének egy mintaétrendben, tele olyasmivel, amit már egy kisebb városban sem lehet beszerezni, nem egy faluban élve, hanem adott évszaknak megfelelő alapanyagokból elkészíthető ételek.
Na, egy ilyen az segítség lenne, valóban. A két egynapos leírás legfeljebb érdeklődésfelkeltő /érdeklődéstleállító tényező ez esetben ....