6 tipp befőttek eltevéséhez, hogy biztos legyen a siker

A befőttek manapság talán már nem örvendenek akkora népszerűségnek, mint pár évtizeddel ezelőtt, azonban továbbra is egy valid és hasznos formáját jelentik a befőzésnek. Ha esetleg berozsdásodott az eltevésükkel kapcsolatos tudás, az alábbi cikkből felfrissíthetjük az elfelejtetteket!

Ha befőzésre kerül sor a nyáron, valószínűleg gyakrabban esik a választásunk a lekvárra, mint a befőttre. Érdekes preferencia ez, már csak azért is, mert a befőtt elkészítése jóval egyszerűbb, mint a lekváré. Ami talán sokakat visszariaszt, hogy az üvegbe zárás és a tényleg sikeres tartósítás a befőttek esetében rizikósabb, mint a lekvárnál. Amennyiben mégis belevágnánk a projektbe, fogadjuk meg az alábbi tippeket, és engedjük el aggodalmainkat a befőzéssel kapcsolatban!

Nézd meg galériánkban a befőtt eltevésének tippjeit, a tanácsokért kattints a képre!

Csodás befőttek az idei befőzőszezonra:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha tovább olvasnál a befőzésről, kattints ide:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...