Augusztusi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek az augusztusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – csemegézzetek és tartsatok velünk! Lesz Lecsófesztivál, Halfesztivál, Bor, mámor...

Augusztus 31.–szeptember 2. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál

Nyár végén az ország egyik legnevesebb gasztronómiai eseményére kerítenek sort Szegeden, ekkor derül ki ugyanis, hogy ki készíti alegjobb halászléthazánkban! Ezenkívül a rendezvénynek célja, hogy népszerűsítse ahalfogyasztást, mint az egészséges táplálkozás részét, de szórakoztató programokból sem lesz hiány a pár nap alatt!

Még több halászlérecept itt >>

Még több információ itt >>

Augusztus 3–12. Lellei Borhét, Balatonlelle

Tíz napon keresztül több mint százféle helyi bort kóstolhatunk a környékbeli pincészeteknek és termelőknek köszönhetően. A park területén a fesztivál ideje alatt kirakodó és kézműves vásár, tradicionális ételek, esténként pedig zenés programok várják a bor és a Balaton szerelmeseit.

Még több információ itt >>

Augusztus 3–5. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napok

Szarvason immár háromnaposra bővült a horgászat és a hal szerelmeseit szórakoztató fesztivál! Idén is rengeteg finom halétellel, a horgászközösség számára szervezett bemutatókkal, versenyekkel várják az érdeklődőket, de augusztus első hétvégéjén a vízi sportok szerelmesei sem fognak unatkozni Szarvason!

Még több információ itt >>

Augusztus 10–12. IX. Tolcsvai Borfesztivál

Tokaj-Hegyalja egyik legjobban várt és legtöbbek által látogatott programja. A vidéken az egyetlen olyan alkalom, ahol a kóstolópohár megvásárlása után 50-60 pincészet termékeit adódik lehetőség végigkóstolni. Pincékben, kóstoló állomásokon keresztül vezet az út, melyhez a legjobb gasztronómiai kínálat és a zenei felhozatal is hozzátartozik!

Még több információ itt >>

Augusztus 10–12. XII. Békéscsabai Lecsófesztivál

Ahogyan a rendezvény neve is mutatja, a lecsó szerelmeseit várják augusztus második hétvégéjén Békéscsabára, az immár hagyományosnak mondható lecsófesztiválra! A hozzávalókat a helyszínen biztosítják, a fortélyokat, trükköket viszont már a versenyzőknek önállóan kell produkálniuk, ha a legjobb lecsó címére pályáznak!

Még több információ itt >>

Így készül a legfinomabb lecsó >>

Augusztus 10–12. Badacsonyi szürkebarát és a magyar szürkemarha ünnepe

A tradicionális népi konyhát, a magyar ételkülönlegességeket és a fesztivál elnevezéséből adódóan a szürkemarhát hivatott népszerűsíteni a háromnapos esemény. A jó borok, a gyönyörű táj és a vendégszerető légkör garantált!

Még több információ itt >>

Augusztus 17–19. Bor, mámor... Bénye

Az egyedülálló tokaj-hegyaljai rendezvény célja, hogy megismertesse a bor szerelmeseit a környék legjobb száraz boraival és hogy megmutassa, az aszún túl is van mire büszkének lennie Zemplénnek. Fiatal dzsessz-zenészek, kiállítások, gyerekprogramok színesítik ezt a három napot, mely alatt a borbarátok kertről kertre járva kóstolhatják meg a helyi borászok büszkeségeit.

Még több információ itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek