Így maradt Audrey Hepburn élete végéig ilyen vékony

Audrey Hepburn kora ikonja, státuszszimbóluma volt – és a mai napig az. De mitől volt ennyire gyönyörű vékony? A válasz több összetevős.

Audrey Hepburnről reméljük, nem kell magyaráznunk, kicsoda. Amellett, hogy ikonikus, Oscar-díjas színésznő, híres volt humanitárius, emberbarát tevékenységéről is, ezen túl pedig olyan státuszszimbólummá vált a divat területén, hogy azóta sem kevés nőt inspirál külseje, öltözködése, stílusa – általában mindhiába, hiszen ezt a kisugárzást képtelenség utánozni. De vajon hogy maradt ilyen vékony testalkatú élete végéig?

Balett, adottságok, háborús múlt – ez mind közrejátszott vékonyságában (Getty)

Filigrán, őzike, vékony alkata együtt járt balettos múltjával és szerencsés adottságaival is – sokan megvádolták evészavarokkal is, de úgy tűnik, tévesen. A People magazin cikkéből kiderül, hogy bizony szeretett enni, és még csak diétáznia sem kellett.

„Imádta az olasz konyhát, a tésztákat. Sok gabona, kevés hús. Mindenből egy pici" – meséli fia, Luca Dotti.

Robert Wolders viszont, aki 1980-tól haláláig volt Hepburn élettársa, inkább a csokira, az edzésekre és a whiskyzésekre emlékszik elevenen:

„Sok gabona, kevés hús. Mindenből egy pici." (Getty)

„Mérföldeket sétáltunk, nagyon jól bírta. Jó volt az anyagcseréje, sose edzett kényszeresen, nem volt olyan, hogy azt mondta volna: „Ma 5 mérföldet KELL sétálnom" – emlékezett vissza Hepburn egykori élettársa.

Sose diétázott, reggelire barnakenyeret ettünk lekvárral, ebédre csirke, borjú vagy valamilyen tésztaféle volt a kertből szedett zöldségekkel, vacsorára pedig leves és szintén csirke meg zöldségek.

„Vacsora után szívesen nassolt csokit, főzőcsokit ráadásul, hozzá pedig egy-két ujjnyi skót whiskyt ivott."

Hepburn túlélte a II. világháború borzalmait, az éhínséget – családja szerint ez vékony testalkatának egyik fő magyarázata. Hepburn édesanyja holland bárónő volt, apja sajnos korán elhagyta őket, 11 évesen, kislányként pedig épphogy túlélte Hollandia német megszállását.

„Épphogy túlélte a háborút." (Getty)

Épphogy túlélte a háborút. Jobb híján tulipángumóval, csalánnal, vízzel próbálta megtölteni a gyomrát. Ödémás volt és sárgaságban is szenvedett, és élete végéig vérszegény volt

– meséli fia.

Annyi idős volt akkoriban, mint Anna Frank. „A lány, akinek nem sikerült túlélni, nekem viszont igen" – mondogatta. Ilyenkor elcsuklott a hangja, szemei pedig könnybe lábadtak.


Még több életmódcikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek