Az ok, ami miatt ne ágyazz be rögtön felkelés után

Lehet, hogy ellene megy az eddigi tudásodnak, de a szakértők szerint nem szabad rögtön ébredés után beágyazni. Hogy miért?

Felkelés után te is rögtön beágyazol, mert ezt tanították gyerekként? Így azonnal rendezett lesz a hálószoba, és este is jobb lesz nyugovóra térni. Matracszakértők szerint azonban, higiéniai okok miatt nem érdemes reggel szép rendben, beágyazva hagyni az ágyunkat.

Az ok, ami miatt ne ágyazz be rögtön reggel

Mi ennek az oka?

Mindezt azzal magyarázzák, hogy a lepedőkben jelentős mennyiségű nedvesség és izzadság gyűlik össze. Egy átlagos felnőtt az éjszaka folyamán több mint 2,8 deciliter folyadékot veszít, így érdemes a beágyazás helyett napközben szellőzni hagyni a matracunkat, a lepedőt és az ágyneműt, hogy megszáradhasson napközben.

Dr. Karan Raj egészen más okok miatt van az ágyazás ellen: a mikroszkopikus méretű poratkák az ember elhalt, lehullt hámsejtjeivel táplálkoznak, és nedves, párás környezetben érzik jól magukat.

Az orvos ezért azt javasolja, hogy felkelés után hagyjuk még egy kis ideig rendezetlenül az ágyat, így a levegőnek és a napfénynek köszönhetően elpusztulnak az atkák. Ezzel megúszhatjuk, hogy kellemetlen, allergiaszerű tüneteket észleljünk magunkon.

Forrásunk volt.


Még több életmód cikk:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...