Tisztítsd a matracod olcsón, gyorsan!

Nálam az alvás egyik legfontosabb kritériuma a jó matrac - annak tisztaságával együtt. Ha nem akarod másra bízni a tisztítást és sokat fizetni érte, csináld otthon, olcsón!

Véleményem szerint a jó alvás alapja a jó matrac megválasztása - rendkívül fontos a hátunk és a tökéletes alvás tekintetében, hogy a számunkra (mert nincs szabály, mindenkinek más jó) legmegfelelőbbet válasszuk. Anyag, keménység, nagyság. Ha ez megvan, nyűhetjük is. Na de mi lesz a tisztasággal? Pár év, és akarva akaratlanul is koszolódik, porosodik, belesüppednek a mikroszkopikus elhalt hámsejtek, poratkák, haj, szőr, sokaknak allergiát is okozva. Itt egy remek tipp, hogyan tisztítsd otthon, olcsón - SZÓDABIKARBÓNÁVAL!

1. Mielőtt nekiállunk, forgassuk meg a matracot, hiszen akkor kicsit átformálódik, felfrissül, a kifekvés kiegyenesedik. A folyamat közben pedig mossuk ki a takarókat és az ágyneműt.

2. Vegyünk kb. 40-50 dkgnyi szódabikarbónát, tegyünk hozzá 10-20 cseppet kedvenc (antibakteriális hatású) illóolajukból (pl. levendula, eukaliptusz, kamilla, teafaolaj, citromfű, fahéj), és jól keverjük össze.

3. Öntsd, szórd, oszlasd végig a matrac csupasz felületén az elegyet, és ERŐSEN masszírozd bele az anyagba. Ez fontos, mert így kerülnek bele a szálak közé a jótékony tisztító részecskék. Hagyd hatni min. 1 óráig.

4. Közben szépen mosd le az ágykeretet is, hogy minden alvófelület valóban tiszta legyen.

5. Min. 1 óra elteltével kezdd el felporszívózni a szódabikarbónát - lassan, alaposan, hogy mind eltűnjön.

6. Kész is vagy! Ha úgy érzed, ismételted meg a matrac másik felületén is, úgy lesz igazán tökéletes a végeredmény!

(forrás: popsugar)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!