A jógapóz, amit minden nap érdemes gyakorolnia a nőknek

A békapóz a szakértők szerint is sokat segíthet a belső combok és a csípő nyújtásában, ezért érdemes gyakran elvégezni.

Olga Urbanovich TikToker még 2021. szeptember 22-én posztolt egy videót, amelyben azt állította, hogy a napi egy perces békapóz javíthatja a szexuális életet, erősítheti a medenceizmokat, serkentheti az emésztést, és elősegítheti a jobb vérkeringést. A posztot azóta már 14 millióan látták, és hatalmas népszerűségnek örvend. A pózról egyébként nemcsak Olga áradozik, hanem közel 300 ezer másik TikTokozó is.

A jógapóz, amit érdemes minden nap megcsinálnia a nőknek

Mit mondanak a szakértők?

A békapóz elsősorban a csípő és a belső combok nyújtására alkalmas. A póz hagyományos szanszkrit neve Mandukasana.

– magyarázza az Every Day Healthnek Dr. Monisha Bhanote, a floridai integratív orvos, aki egyben a Yoga Medicine által minősített jógaoktató.

A szakértő szerint ez a póz valóban jó hatással lehet az egészségünkre. Azonban a hatása függ attól, milyen állapotban van a testünk, és mennyi időt töltünk el a békapózban. Az biztos, hogy segít a belső combok és a csípő nyújtásában, illetve javíthatja a rugalmasságot, különösen a csípő körül, továbbá a hát izmait is nyújtja, ezzel segíthet enyhíteni a hát alsó részén tapasztalható feszültséget.

Így végezd el a gyakorlatot helyesen:

Asztalpózból (a kezeid és térdeid a földön vannak, a hátadat pedig párhuzamos vonalban tartod a talajjal), helyezd a testsúlyodat a kezeidre, miközben a térdeidet lassan oldalra csúsztatod.

A térdet behajlítva, lassan húzd ki a lábfejedet is oldalra, hogy közvetlenül a térdek mögött legyenek, és forgasd el a lábfejedet úgy, hogy a testsúlyod a belső ívekre kerüljön.

Hajlítsd be a könyöködet, engedd le a karodat a talaj felé, támaszkodj meg rajta, majd oldalra húzott térdekkel engedd bele a pózba a csípődet, amennyire csak tudod (légy óvatos, mert intenzív ágyéknyújtást eredményez).

Mielőtt bármilyen mozgásformába belekezdesz, konzultálj az orvosoddal, és mindig óvatosan, körültekintően próbálj ki minden új pózt a jógában is.

Forrásunk volt.


Még több testedzés:

Még több mozgás:

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek