A lusta háziasszony trükkje a leggyorsabb gravymártáshoz – húst sem kell sütnöd!

Így készítsd a leggyorsabb gravyt hússütés nélkül, minőségi leveskockából. Gyors megoldás, ha nagyon szeretnéd nyakon önteni a húst vagy a krumplit egy ízes mártással.

"Vétek lenne kidobni!" - mondta mindig anyukám a sülthúsos tepsi alján tocsogó földi jóra, és szó nélkül rálocsolta a krumplimra.

Tudjuk jól, hogy az amerikaiaknál az év végi hálaadós-karácsonyi időszak bővelkedik sült húsokban, és az azokhoz elmaradhatatlanul kínált gravy is mindig asztalra kerül – nincs jobb módja annak, hogy elhasználjuk az értékes, mély, ízgazdag szaftot, ami a húsból kifőtt-sült.

Na, most meg szembejött velünk (ITT) egy tipikus, lusta háziasszonyokhoz méltó gravytrükk azoknak, akik éppen nem óhajtanak megsütni egy tíz kilós pulykát, ennek ellenére vágyakoznak a csodás szaft után – milyen húsféléhez ne jönne jól hétvégén? Nem kell ahhoz karácsony!

A lényeg:

Jó minőségű, adalékmentes bio húsleveskockát használj, ha teheted! (Pár száz forint drogériákban, bioboltokban.) Ez fogja helyettesíteni az állati zsiradékot, amit a hússütés produkálna.

Hozzávalók:

  • 3-4 húsleveskocka
  • egy bögre víz
  • néhány ek liszt
  • néhány ek zsiradék (vaj vagy olaj)

Elkészítés:

  • Oldd fel a leveskockákat egy bögre forró vízben, tedd félre.
  • Készíts lisztes rántást vajon vagy olajon: kb. 2 evőkanálnyi zsiradékot hevíts fel egy serpenyőben, tegyél hozzá ugyanennyi lisztet, és habverővel kevergesd, amíg aranybarna színt nem kap.
  • Add hozzá a leveskockás-vizes egyveleget apránként, folyamatosan kevergetve, hogy közben tudjon sűrűsödni. Kóstold!
  • Kész!

Természetesen nem lesz olyan, mint az igazi, házi gravy, de megteszi gyors megoldásnak, ha éppen nincs időd egy egész madarat megsütni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek