A lusta háziasszony trükkje a leggyorsabb gravymártáshoz – húst sem kell sütnöd!

Így készítsd a leggyorsabb gravyt hússütés nélkül, minőségi leveskockából. Gyors megoldás, ha nagyon szeretnéd nyakon önteni a húst vagy a krumplit egy ízes mártással.

"Vétek lenne kidobni!" - mondta mindig anyukám a sülthúsos tepsi alján tocsogó földi jóra, és szó nélkül rálocsolta a krumplimra.

Tudjuk jól, hogy az amerikaiaknál az év végi hálaadós-karácsonyi időszak bővelkedik sült húsokban, és az azokhoz elmaradhatatlanul kínált gravy is mindig asztalra kerül – nincs jobb módja annak, hogy elhasználjuk az értékes, mély, ízgazdag szaftot, ami a húsból kifőtt-sült.

Na, most meg szembejött velünk (ITT) egy tipikus, lusta háziasszonyokhoz méltó gravytrükk azoknak, akik éppen nem óhajtanak megsütni egy tíz kilós pulykát, ennek ellenére vágyakoznak a csodás szaft után – milyen húsféléhez ne jönne jól hétvégén? Nem kell ahhoz karácsony!

A lényeg:

Jó minőségű, adalékmentes bio húsleveskockát használj, ha teheted! (Pár száz forint drogériákban, bioboltokban.) Ez fogja helyettesíteni az állati zsiradékot, amit a hússütés produkálna.

Hozzávalók:

  • 3-4 húsleveskocka
  • egy bögre víz
  • néhány ek liszt
  • néhány ek zsiradék (vaj vagy olaj)

Elkészítés:

  • Oldd fel a leveskockákat egy bögre forró vízben, tedd félre.
  • Készíts lisztes rántást vajon vagy olajon: kb. 2 evőkanálnyi zsiradékot hevíts fel egy serpenyőben, tegyél hozzá ugyanennyi lisztet, és habverővel kevergesd, amíg aranybarna színt nem kap.
  • Add hozzá a leveskockás-vizes egyveleget apránként, folyamatosan kevergetve, hogy közben tudjon sűrűsödni. Kóstold!
  • Kész!

Természetesen nem lesz olyan, mint az igazi, házi gravy, de megteszi gyors megoldásnak, ha éppen nincs időd egy egész madarat megsütni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Tippek, hogy süsd az ünnepi pulykát, csirkét, marhát vagy malacot

A karácsonyi asztal dísze általában valamilyen különlegesen elkészített, minőségi húsétel. Tálalhatunk a családnak ünnepi malacsültet, pulykát vagy más szárnyast, vagy éppen egybesült marhahúst, ha nem figyelünk néhány dologra, könnyen kiszáradhat, vagy épp alul készül. Cikkünkből most kiderül, mire figyeljünk oda hússütéskor.

Szekeres Dóra

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...