9 zöldborsós étel ~500 kalóriából

Bár zöldborsót egész évben fogyaszthatunk a fagyasztott termékeknek köszönhetően, a friss, szezonális zsengénél nincs szerintem finomabb. Ne mondj le róla fogyókúra idején se!

Én nagyon szeretem a zöldborsólevest, a -főzeléket is, bár nálunk a paprikás verzió fut, nem a tejes, de igazából a rizibizin kívül mindent szeretek zöldborsóval, főleg, ha szaftos, leveses az étel. Még kifejteni is szeretem, igazi meditációs munka, igaz, a végén én is mindig elcsodálkozom, hogy a nagy halom zöldségből hogy maradhat csak az a kis tálkányi zöldborsó.

A zöldborsó a növényi alapanyagok közül magas fehérjetartalmúnak számít, igaz, magas szénhidrát- és azon belül cukortartalma miatt energiatartalma is jóval felette van más zöldségekének. Ettől még fogyókúrában, szénhidrátdiéta idején sem kell lemondani erről a színes, sokféleképpen elkészíthető zöldségről, csak okosan kell gazdálkodni a mennyiségekkel.

Receptjeink közül összegyűjtöttem most 9 db zöldborsós étel receptjét, adagonként ~ 500 kcal energiatartalommal. Az itt listázott ételek tartalmaznak teljes értékű fehérjét is, így önmagukban, az 1400-1500 kcal-os étrendben ebédre fogyaszthatóak.

Olvastad már?

10 ok, amiért nem fogysz

 1. 1.

  Borsós csirke brassói

 2. 2.

  Finomfőzelék petrezselymes fasírttal

 3. 3.

  Zöldséges köles pirított csirkemájjal

 4. 4.

  Rakott zöldség kuszkusszal

 5. 5.

  Pikáns currys csirkés masnitészta zöldséggel

 6. 6.

  Zöldséges csirkeszárnyak

 7. 7.

  Rokfortos-zöldséges pulykaragu rizságyon

 8. 8.

  Csirkezúzás rizi-bizi

 9. 9.

  Mennyei ragu sűrű szafttal

Címlapról ajánljuk

Az alulsült torták és piskóták 4 ismérve

Még a legegyszerűbb torta vagy piskóta is elrontható akkor, ha nem sütjük elég ideig a masszát – az átsülés helyzetét pedig kívülről bizony nem mindig tudjuk megállapítani egyértelműen. A Napi Tipp segít ebben, pontosabban az alulsült tészták felismerésében.

Lakos Benedek

További cikkek