7+1 háztartási trükk, ahol a használt teafiltered csodát művelhet

A teafiltereknek általában nem túl hosszú az élettartamuk, a legtöbben pár perc áztatás után rögtön a kukába dobják a kis teafüves zsákokat. Pedig mennyi mindenre jók még!

A teafilter még használat után is számos dologra alkalmas, így a tea lefőzése után ne dobd rögtön a kukába, használd bátran a következőkre is!

1. Tisztítsd vele edényeidet!

Legyen szó zsíros edényekről vagy egy beszáradt rizses, zabkásás tálról, a teafilter segíthet! Önts meleg vizet az edénybe, majd a használt (fekete) teás filtert dobd bele a tálba, és hagyd egy ideig benne. Fél- egy óra után sokkal könnyebben tisztítható lesz az edény, kiváltképp igaz ez a zsírosabb szennyeződésekre!

2. Csípések, égési sérülések

Ha apró égési sérülésünk, allergiánk, rovarcsípésünk van, helyezzük rá a vizes teafiltert, és lehűti a sebet, csökkenti az allergiát.

3. Illatosítónak

Néhány filtert a hűtőbe lógatva nem lesz szükségünk egyéb illatosítókra, mert a tea is megállja a helyét.

4. Rovarok ellen

Bár télen kevésbé kell megküzdenünk ezzel a problémával, de a mentateát, borsmentát utálják a bogarak, rovarok, így a különféle problémás helyére eldobálva egy-egy használt teafiltert, elűzhetjük a nem kívánt betolakodókat.

5. Kitűnő szemkörnyékápoló!

A feketeteában található tanninok összehúzzák a vérereket, így csökkentik a duzzanatot. A használt teafiltereket rakjuk be pár órára a hűtőbe, majd használjuk a karikás, duzzadt szemeinkre pakolásként (nem kell felbontani a tasakot). A tea megnyugtatja a bőrt, segít eltüntetni a nem kívánt duzzanatokat.

6. Szagos cipők

A használt filter segíthet elűzni a cipőkbe ragadt rossz szagot is. Ehhez a filtert használat után óvatosan nyomkodjuk ki, hogy minél kevesebb víz maradjon benne, de ne szakadjon el a tasak. Rakjuk bele egy éjszakára a cipőbe, reggelre eltűnnek a kellemetlen szagok!

7. Tápláld vele növényeidet!

A használt filterben található teafüvet öntsük bele a locsolóvízbe, így öntözzük meg virágokat! A teafűben található hatóanyagok táplálni fogják növényeket!

+1. Tisztíts vele ablakot!

A feketetea üvegfelületeken is csodákra képes! Főzzünk le egy adag feketeteát, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a hideg (természetesen ízesítés nélkül elkészült) teát öntsük egy szórófejes flakonba, vagy az egész teába áztassunk bele egy rongyot. Vigyük fel az üveg felületére a teát, hagyjuk rajta 1-2 percig, majd egy száraz ronggyal töröljük le a folyadékot. Az üvegfelület - legyen szó ablakról, tükörről vagy akár a mikró, sütő ajtajáról - tiszta és fényes lesz!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek