A használt teafilter utóélete

Mindig van új a nap alatt. Most arra jöttek rá ráérős emberek, hogy mi mindenre jó egy használt teafilter!

Valóban adja magát, hogy a mindössze néhány perces áztatás után még valamit csináljunk szegény filterrel, mielőtt a szemétben kötne ki.

Az alábbi videóból kiderül minden!

1. Ha apró égési sérülésünk, allergiánk, rovarcsípésünk van, helyezzük rá a vizes teafiltert, és lehűti a sebet, csökkenti az allergiát.2. A karikás, duzzaszt szemekre is csodás pakolás lehet egy filter.3. Szagtalanítóként is működik, ha egy éjszakára cipőnkbe helyezzük.4. A hűtőbe lógatva néhány filtert nem lesz szükségünk egyéb illatosítókra, mert a tea is megállja a helyét.5. Ha a zsíros-koszos edényeket beáztatjuk éjszakára a mosogatóba, és a vízbe dobunk néhány fekete teás filtert, leázik a zsírréteg.6. A mentateát, borsmentát utálják a bogarak, rovarok, így a különféle problémás helyére eldobálva egy-egy filtert, elűzhetjük őket.7. + tipp: állítólag vízzel higítva egy fekete teás oldat ablakpucolásra is kiváló!

Olvastad már?

A struccpolitikus takarítás hátulütői

(via fooodstyle)

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!